Закон за задължително носене на маски с цел ограничаване на

...
Закон за задължително носене на маски с цел ограничаване на
Коментари Харесай

От днес задължително носене на маски в тази европейска държава

Закон за наложително носене на маски за ограничение на разпространяването на ковид влезе в действие през днешния ден в Нидерландия, съобщи Ройтерс.

От 13 октомври в страната работи " частична карантина ". Днес се чака управляващите да оповестят седмични данни, които ще покажат, че заразяванията остават на съвсем същото равнище като през предходния седемдневен интервал, приключил на 24 ноември, през който бяха регистрирани 36 931 случая, предава Българска телеграфна агенция.

Изискването за носене на маски в публичните здания, в това число учебните заведения, супермаркетите и заведенията за хранене, ще бъде в действие в началото за три месеца. На нарушителите могат да се постановат санкции до 95 евро.

Мярката бележи смяна в политиката на държавното управление. От март до септември управляващите не препоръчваха потреблението на маски на публични места, с изключение на в градския превоз, след съвет от Националния институт по опазване на здравето.

Но на 30 септември държавното управление промени тактиката и реши " мощно да предложи " потреблението на маски на публични места, където се събират доста хора.

За приемането на мярката беше належащо Народното събрание да утвърди специфичен закон, с който да бъдат преодолени конституционните гаранции за персоналните свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР