„Закон за мерките по време на извънредно положение трябва да

...
„Закон за мерките по време на извънредно положение трябва да
Коментари Харесай

Зарков: Само с рестрикции и репресии няма да се справим с кризата

„ Закон за ограниченията по време на изключително състояние би трябвало да има. Това, което обаче не ни хареса, е наличието на този закон. Всъщност, предназначението му е двойно – от една страна, той би трябвало да узакони другите рестрикции, въведени в изключителното състояние, само че въпреки това, той би трябвало да провежда тези обезщетителни и защитни ограничения, които да създадат по този начин, че когато тази санитарна рецесия завърши, да не последва тежка икономическа и обществена рецесия. Именно тези ограничения липсват в този закон и по тази причина ние не го поддържаме “. Това сподели Крум Зарков, зам.-председател на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ пред БНР.

По неговите думи всички парламентарни групи и хора схващат, че безспорен приоритет е здравето, само че това единствено по себе си е половината задача, защото запазването на здравето предизвика разнообразни ограничения, които в случай че не бъдат подхванати, то тогава ще попаднем в алтернативата – да сме здрави или да гладуваме. „ Това е неприемливо. Трябва да се вършат и двете, на всички места по света и към нас се вършат и двете “, безапелационен бе Зарков.

Според народния представител от левицата ограниченията не трябва да се съдят по техния радикализъм, а по тяхната успеваемост. Той акцентира, че би трябвало да се съблюдават напътствията на щаба от експерти, които в случай че предлагат нещо, в това число карантина, тя би трябвало да бъде въведена, само че това би трябвало да се случи посредством закон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР