Заключителният мач от Световното първенство по футбол снощи е бил

...
Заключителният мач от Световното първенство по футбол снощи е бил
Коментари Харесай

Близо 1 700 000 българи гледаха финала на Световното по БНТ

Заключителният мач от Световното състезание по футбол нощес е бил гледан в България от близо 1 700 000 телевизионни фенове по два от каналите на публичната телевизия - БНТ1 и Българска национална телевизия HD.

По данни на GARB Audience Measurement Bulgaria директното предаване на последната среща на Мондиал 2018 е отбелязало рейтинг от  24,4%, а аудиторният дял на публичната телевизия е достигнал 72,1%, заяви Българска национална телевизия. 

Футболният край на Световното е достигнал до 1 милиард фенове по света, а за целия интервал на шампионата телевизионната публика е повишена до 4 милиарда души (за съпоставяне общата зрителска публика от Световното състезание в Бразилия е достигнала 3,2 милиарда души).

Уникален растеж от 300% отбелязва ползата към директните предавания на футболните срещи в онлайн платформата на Българска национална телевизия. Само финалният дуел е бил гледан в интернет от 800 694 консуматори. Над 7 милиона визити има на страницата на Българска национална телевизия по време на мача сред Франция и Хърватия.

Българската национална телевизия излъчи всичките 64 срещи от програмата на Световното състезание. Безспорен водач по зрителско внимание е бил финалният футболен дуел, където зрителският интерес в пиковите моменти доближава близо 2 милиона души.

На второ място по интерес е бил мачът сред тимовете на Франция и Белгия, с привлечена публика в ефира на Българска национална телевизия над 1 300 000 души.

В близо 230 часа истинска продукция, публичната телевизия даде опция на феновете си да изпитат вълненията на шампионата, да чуят анализите и мненията на известни футболни експерти и да вземат участие в предаванията със свои отзиви. В продължение на 32 дни каналите на публичната телевизия БНТ1 и Българска национална телевизия HD с изключение на директните излъчвания на футболните срещи и репортажите на специфичните пратеници в Русия, излъчиха специфична стратегия, отдадена на шампионата.

За интервала на шампионата повече от 4,5 милиона (4 605 828) са неповторимите визити в уеб страницата на Българска национална телевизия, в който са оповестени всички настоящи вести, видеоматериали, статистика и прогнози за шампионата.

Какво следва в спортния ефир?

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР