Заключителният мач от първенството на планетата по футбол е бил

...
Заключителният мач от първенството на планетата по футбол е бил
Коментари Харесай

1,7 милиона българи са гледали финала на Световното първенство

Заключителният мач от шампионата на планетата по футбол е бил гледан от близо 1 700 000 телевизионни фенове по два от каналите на публичната телевизия - БНТ1 и Българска национална телевизия HD, оповестяват Националната телевизия.
По данни на GARB Audience Measurement Bulgaria директното предаване на последната среща на Мондиал 2018 е отбелязало рейтинг от 24,4 %, а аудиторният дял на публичната телевизия е достигнал 72,1%. Футболният край на Световното състезание е достигнал до 1 милиард фенове по света, а за целия интервал на шампионата телевизионната публика е повишена до 4 милиарда души (за съпоставяне общата зрителска публика от Световното състезание в Бразилия е достигнала 3,2 милиарда души).
Уникален растеж от 300% отбелязва ползата към директните предавания на футболните срещи в онлайн платформата на Българска национална телевизия. Само финалният дуел е бил гледан в интернет от 800 694 консуматори. Над 7 милиона визити на страницата на Българска национална телевизия са маркирани по време на мача Франция – Хърватия. Българската национална телевизия излъчи всички 64 срещи от програмата на Световното състезание. Безспорен водач по зрителско внимание е бил финалният футболен дуел, където зрителският интерес в пиковите моменти доближава близо 2 милиона души. На второ място по интерес е бил мачът сред тимовете на Франция и Белгия с привлечена публика в ефира на Българска национална телевизия над 1 300 000 души.
Екипите на Продуцентски център „ Спорт “ при дирекция „ Информация “ на Българска национална телевизия към този момент са в развой на подготовка за идващите огромни надпревари, които публичната телевизия ще излъчва онлайн. За първи път от 2 до 12 август ще се организира Европейският състезателен шампионат. Домакини на стартовете Берлин и Глазгоу. Седем европейски спортни федерации сплотяват напъните си с публичните малките екрани на Стария континент в първото издание на шампионата.
Събитието се провежда от Европейския съюз за радио и телевизия, който сплотява 73 публични медии от 56 страни, включително и Българската национална телевизия. Олимпийският стадион в немската столица ще одобри стартовете в лекоатлетическите дисциплини, където огромните упования са свързани с българските звезди Ивет Лалова и Мирела Демирева. Пряко от Глазгоу Българска национална телевизия ще излъчи и стартовете в плувните дисциплини, където ще се състезава надареният Антъни Иванов.
Зрителите на Българска национална телевизия ще имат опция да гледат директно от Пловдив стартовете от Световното състезание по гребане за мъже и дами, което ще се организира от 8 до 16 септември в Пловдив. От 9 септември Българска национална телевизия ще предава дуелите от Световното състезание по волейбол за мъже, което за първи път ще се организира в две страни – България и Италия. София, Русе и Варна ще одобряват мачовете от първите две етапи на шампионата. 21 от срещите в схемата на шампионата ще се играят във Варна, в Русе ще се състоят 15 от дуелите, а в столичната " Арена Армеец " - 6.
Също от 10-ти септември София ще бъде хазаин на 36-то Световно състезание по художествена гимнастика, което феновете на Българска национална телевизия ще имат опция да гледат директно. 176 самостоятелни състезателки и 215 гимнастички в 36 ансамбъла ще показват в шампионата 54 страни.
В средата на септември Българска национална телевизия ще излъчи и баскетболните срещи на българския народен тим от квалификационната фаза за Световното състезание през 2019 година На 13 септември феновете на публичната телевизия ще могат да гледат срещата сред тимовете на България и Франция, а на 16 септември националите ни ще се изправят против тима на Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР