Заключителните си предизборни митинги преди утрешните избори в Турция проведоха

...
Заключителните си предизборни митинги преди утрешните избори в Турция проведоха
Коментари Харесай

Стотици знамена се развяха в Истанбул на заключителните предизборни митинги



Заключителните си предизборни манифестации преди утрешните избори в Турция организираха президентът Реджеп Ердоган и главният му противник - Мухарем Индже от опозиционната Народнорепубликанска партия.

Мухарем Индже подчертава върху главните послания от акцията си - че ще бъде президент на 81 милиона турци, а не десни или леви и даде обещание, че в границите на 48 часа ще анулира изключителното състояние в страната. Политикът прикани за възобновяване на справедливата и самостоятелна правосъдна система и се ангажира до 100 дни да изпрати още веднъж турски дипломат в Сирия.

Плацът за митинга в Малтепе се запълни още в 11:30 часа. Събитието е отразявано от към 500 публицисти, половината от които - задгранични.

Всички ограничения за гарантиране на сигурността на вота в страната са взети, увери в това време президентът на Турция Реджеп Ердоган, който приказва на протест в истанбулския квартал Есенюрт.

Ердоган още веднъж посочи достиженията на ръководството в областите на инфраструктурата, както и добави, че Турция е „ правова, а не кукувича “ страна в отговор на апела на Мухарем Индже хората да вземат столове, с цел да от близко следят отчитането на изборните резултати и заканата му той самият да спи пред Висшата изборна комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР