Заклетият враг на машинното гласуване проф. Михаил Константинов отново направи

...
Заклетият враг на машинното гласуване проф. Михаил Константинов отново направи
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Катастрофа при машинен вот за кметове

Заклетият зложелател на машинното гласоподаване проф. Михаил Константинов още веднъж направи апокалиптични прогнози, в случай че апаратите се употребяват и на локалните избори. Според него на евровота 40 на 100 от машинното гласоподаване е дало неточности, за което той е алармирал ЦИК. Преди това професорът математик изясни, че най-вероятно ще пускаме бюлетини за кметове и общински съветници на 27 октомври и 3 ноември.

" Ще има доста тежка злополука, в случай че на локалните избори има машинно гласоподаване. Този тип гласоподаване не е подобаващ - разбирам, за какво в Германия го махнаха, 3 пъти гласоподаваха и го махнаха; в Холандия - 100% машинно гласоподаване, махнаха го, в Ирландия - 100% машинно гласоподаване, махнаха го ",  изясни Константинов, чиято компания брои бюлетините на последния избор,  в предаването " Беновска пита ".

" Няма по какъв начин да не се стигне до голямо количество неточности, по наши оценки машинният бюлетин ще е дълъг няколко десетки метра. Бих споделил на нешите депутати - внимавайте какво вършиме. Защото това, което ще се случи, случилото се преди в " Арена Армеец " ще е като детска игра!

Искам също така да кажа, че в София на 27 октомври ще има 5 типа избори: кмет на огромна община, кмет на регион, кмет на обитаемо място, в случай че има подобен избор, за общински съвет, преференции за общински съвет. Там ще има най-малко 40-50 партии за присъединяване, листите ще са дълги 61 позиции, значи ще има към 5000 имена единствено за общинския съвет - за всяко от тези гласувания би трябвало да се въртят по няколко екрана.

И ще има проблеми с по-слабо подготвените и голяма сензитивност към дребни промени. Преди 4 година бе абсурдът в Арена Армеец, над 40 пъти сме прибирали софийски комисии, за разлика от дребните от провинцията, където всичко им е тъкмо ", изброи проф. Константинов.

Той предвижда, че Българска социалистическа партия ще има по-добри резултати на локалните избори, а ГЕРБ - леко оттегляне.  " Ако вземем евроизборите, от Българска социалистическа партия са прави, че имат триумф, тъй като от 4 скачат на 5 евромандата, и с 50 000 гласа повече. Но тогава имаха пагубен резултат през 2014 година

Сигурно и в този момент ще отбележат триумфи на локалните избори. Тъй като през 2015 година ГЕРБ взе извънредно доста кметове, т. е. това е най-големият триумф на локални избори на ГЕРБ, и е ясно, че в този момент ще има оттегляне. Ясно е, че този връх мъчно се задържа. Ще се повторят евроизборите - Българска социалистическа партия ще покаже по-добър резултат от 2015 година, просто тъй като те нямат нито един огромен кмет. Това демонстрира, че те към този момент ще вземат някои от огромните кметове, време е да вземат - да са живи и здрави ", счита Константинов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР