Заклетите алкохолици, посветили се на чашката в продължение на десетилетия

...
Заклетите алкохолици, посветили се на чашката в продължение на десетилетия
Коментари Харесай

Алкохолът способства за деменцията

Заклетите алкохолици, посветили се на чашката в продължение на десетилетия или повече, са изложени на по-висок риск от деменция в края на живота си, в сравнение с умерените пиячи съгласно изследване, оповестено от Агенция Франс Прес.
Дългогодишните алкохолици са с към 50% по-предразположени към Алцхаймер или друга форма на невродегенеративна болест, съобщи БГНЕС.
Навсякъде по света към 7% от хората над 65-годишна възраст страдат от някаква форма на деменция - %, който нараства до 40 над 85-годишна възраст. Очаква се броят на болните да се утрои до 2050 година
Изследването, ръководено от Северин Сабиа във Френския народен институт за здравни и медицински проучвания е открило също, че измежду умерените пиячи консумиращите вино са с по-нисък риск от деменция, в сравнение с феновете на бира или спиртни питиета, като уиски, джин или водка.
„ Леко до умерено " пиянство е несъмнено за междинната възраст като една до 14 питиета на седмица. 14-те питиета на седмица най-много - сходно на напътствията в други страни - е еквивалент на 6 междинни (175 милилитра) чаши вино с 13% алкохол, 6 халби с четири процентна бира или 14 двайсет и пет милилитрови шота с 40-градусови спиртни питиета.
Световната здравна организация (СЗО) дефинира за " тежко хронично пиянство " повече от 60 грама чист алкохол - 6 или повече общоприети питиета за един ден за мъжете и повече от 40 грама дневно за дамите.
Резултатите се основават на проучване измежду повече от 9 000 английски жители на възраст сред 35 и 55 години.
Регистрирани са съвсем 400 случая на деменция, появили се приблизително на 76-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР