Закъснялата зима донесе сняг в София, а през деня валежите

...
Закъснялата зима донесе сняг в София, а през деня валежите
Коментари Харесай

Закъсняла зима носи сняг в цялата страна

Закъснялата зима донесе сняг в София, а денем преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. В западните региони ще са обилни и ще стартира да се образува снежна завивка. Дъжд ще вали в Горнотракийската равнина и по Черноморието. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан до мощен.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред между 0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни региони и по Черноморието.

В София все още 172 снегопочистващи машини са на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи градският превоз.

Снеговалежите са по-обилни в региона Панчарево, Витоша, Връбница, Банкя, Нови Искър. Към момента градският превоз се движи на всички места при зимни условия по маршрутите си. Извършва се разчистване на пространствата при спирките на градския превоз и методите към подлезите. От Столична община припомнят на водачите да карат с коли, оборудвани за придвижване при зимни условия и със съобразена скорост.

Във вторник ще е облачно с превалявания в Северна и Западна България от сняг, а в Горнотракийската равнина и по Черноморието - от дъжд. Дебелината на снежната завивка ще се усилва. Застудяването ще продължи и преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 1° и 6°, в крайните югозападни региони до 7-8°.

В сряда преваляванията последователно ще отслабват и спрат, само че ще остане най-вече облачно. Вятърът ще остане от изток-североизток, краткотрайно ще отслабне. Ще стартира постепенно да се затопля.

В четвъртък и петък вятърът още веднъж ще се усили. Ще доминира облачно време. През първия ден тук-там, основно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в планините - сняг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР