Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на

...
Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на
Коментари Харесай

Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на пътниците

Закъсненията на полетите костват милиарди долари и хиляди години на пасажерите, сподели най-ново изследване на американския уебсайт за персонални финанси FinanceBuzz.

Проверка на формалната информация на 45-те най-натоварени летища в Съединени американски щати посочила, че пасажерите са изгубили над 1000 години време в очакване на полета си на летище " О`Хеър " в Чикаго през 2018 година, летището " Хартсфийлд-Джаксън " в Атланта е пропиляло на клиентите си 911 години, а " Форт Уърт " в Далас - над 700.

Във финансово изражение загубите на пасажерите от закъсненията на полетите на всичките 25 най-нередовни летища в Съединени американски щати възлизат на 3.8 милиарда $.

Авторите на изследването сумирали самостоятелните загуби на всеки пасажер, които наподобяват пренебрежимо дребни, и резултатът се оказал поразителен. Те са употребявали данни от американското Министерство на превоза като са засекли данните за броя на пасажерите, на каузи на закъснелите полети и на продължителността на закъсненията, с цел да оформят класацията си.

На летище " О`Хеър " пасажери са прекарали групово 1133 години в очакване, сумата се натрупва от общо над 33 млн. наранени пасажери. Средното забавяне на пасажер е 72 минути.

Летището в Атланта е с малко по-добър резултат - там са обслужени повече пасажери, само че закъсненията са по-кратки.

Летище " Кенеди " в Ню-Йорк е на 15-то място с едвам 422 години общо забавяне. Целия лист вижте тук.

Анализът на аргументите за закъсненията изключва догатката, че неприятното време е основният провинен.
На всичките 25 летища, които най-слабо съблюдават разписанието, неприятното време е причина за 2 до 4% от тях. С двуцифрен дял (между 12 и над 40 на 100 за другите летища) са закъсненията, породени от националната авиационна система - летищни интервенции, претрупан трафик, надзор на въздушното придвижване и така нататък, както и на неуредици в самите самолетни компании - липса на аероплан, проблеми с поддръжката или екипажа, разчистване, товарене на багажа, зареждане с гориво.

Заради прогнозите за увеличение на трафика през идващите години, освен това през най-натоварените летища, упованията са, че обстановката ще се утежни. Това се удостоверява и от данните за 2018 година, при която с внедряването на нови технологии са " спестени " 15 хиляди часа закъснения, само че все пак междинното време на закъснение е същото, каквото през миналата.

Успокоително звучи само цената на загубта на време на 1 пасажер - приблизително 33 $ на полет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР