Закъснението при грипа вече е съществено, над месец. Продължаваме да

...
Закъснението при грипа вече е съществено, над месец. Продължаваме да
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Почти двойно е увеличението на поставените противогрипни ваксини

Закъснението при грипа към този момент е значително, над месец. Продължаваме да нямаме позитивна проба. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му обаче в Европа към този момент грипът има необятно разпространяване в Португалия, Ирландия и Финландия. Рано е да се каже какъв тъкмо вариант на грипа ще ни нападна, добави Кунчев.

По думите му има съвсем двойно нарастване на хората у нас, които са се ваксинирали против грипа, само че към момента сме надалеч от такива стойности, които могат да повлияят на епидемиологичното развиване.

Има места, където противогрипните ваксини не са достигнали.
Доц. доктор Ангел Кунчев: " По наши груби калкулации търсенето е сред 250 000 и 300 000 дози, по програмата за хората над 65 години. Ще създадем всичко допустимо за следващата година да достигнем тъкмо тези числа, тъй като явно интерес към имунизацията има. Тази година бяха обезпечени средства за 120 000 дози ".
Кунчев разяснява и въздействието на нечистия въздух върху тялото.
Съчетанието от ниски температури и висока мокрота водят до това, че лигавицата на горните дихателни пътища е по-податлива. Това е стрес за нея. Нивото на заболеваемост от респираторни инфекции нормално нараства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР