Закъснелите и отложените полети са много високо в списъка на

...
Закъснелите и отложените полети са много високо в списъка на
Коментари Харесай

Кои са авиокомпаниите с най-малко закъснения през 2023 г.

Закъснелите и отсрочените полети са доста високо в листата на най-неприятните неща, с които можем да се сблъскаме по време на пътешестване по работа или за отмора. Всяко главоболие с дадена самолетна компания понижава шанса тя да бъде определена още веднъж от пасажерите, а нормално в дъното на всички проблеми е неспазването на разписанието. Често самолетите извършват по няколко полета на ден и при натрупването на закъснения, някой от тях може просто да се окаже анулиран - с всички последствия от това.

Компанията за разбори в областта на въздушния превоз Cirium е открила при кои превозвачи това е минимум евентуално. Критерият е следният - в какъв % от полетите самолетът е изхвърчал или кацнал в границите на 15 минути от разписанието си.
 Най-добрите самолетни компании в света през 2023 година
Най-добрите самолетни компании в света през 2023 година

Топ 10 на Skytrax World Airline Awards

При световните самолетни компании, които обслужват по три или повече района на ден, водач е колумбийската Avianca Airlines, която е била в точния момент в 85,73% от случаите. Тя изпреварва бразилската Azul Airlines (85,51%), а трета е Quatar Airways още веднъж с над 85%.

В Европа на първите две места са испанските Iberia Express (която е нискотарифен превозвач) и Iberia. Следват Norwegian Air Shuttle, Austrian Airlines и LOT Polish Airlines.
 Топ 10 на най-ценните самолетни компании от 2013-а до момента
Топ 10 на най-ценните самолетни компании от 2013-а до момента

Преди пандемията пътуванията в световен мащаб възлизаха на 4,7 милиарда през 2019

В Азиатско-тихоокеанския район преобладават японците - All Nippon Airways и Japan Airlines със надлежно 82,75% и 82,58% полети в точния момент. Трета е тайландската Thai AirAsia, която досега беше районен лицер. На четвърто място е най-голямата индийска самолетна компания - нискотарифната Indigo, която има извънредно бурно развиване през последните години, отбелязва CNBC.

Отново в Индия са две от петте летища с минимум закъснения в света - " Раджив Ганди " и " Кемпеговда " са на второ и трето място. Преди тях е единствено " Сейнт Пол " в Минеаполис.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР