Закъсалите държавни железници БДЖ успяха да провалят поредна обществена поръчка

...
Закъсалите държавни железници БДЖ успяха да провалят поредна обществена поръчка
Коментари Харесай

БДЖ се провали и в опитите си да наеме 5 локомотива |

Закъсалите държавни железници БДЖ съумяха да провалят поредна социална поръчка през последните месеци.

Компанията приключи процедурата за наем на локомотиви, на които разчиташе за " върже графика ". Бюджетът на процедурата бе 25 688 200.00 лева без Данък добавена стойност.

С решение №18 / 26.10.2020г. на шефа и прокуриста на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД се приключва завършилата процедура: „ Доставка посредством наемане на 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива плюс алтернатива за доставка посредством наемане на спомагателни до 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива ”, оповестяват от сдружението.

От БДЖ прецизират, че до решението се стигнало, откакто определеният от комисията участник „ ЮБЕКС – България ” ЕООД не дал в избрания от законодателя и възложителя едномесечен период нужните за подписването на контракта документи.

В същото време препоръчаните параметри от останалите две компании в процедурата надвишавали " моментните финансови благоприятни условия на сдружението ".

От БДЖ показват и че на този стадий не се планува рестартиране на процедурата.

Компанията обмисляла в бюджета на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД за идната година да се проучат опциите както наем, по този начин и закупуване на нови електрически магистрални локомотиви.

През последните месеци в БДЖ царува цялостен безпорядък. Редица значими публични поръчки бяха анулирани като доставката на остарели и нови пътнически вагони, пред неуспех е доставката на 16 нови електрически мотриси, поради калпаво написана тръжна документи от страна на самите държавни железници. 

В същото време финансовото положение на БДЖ продължава да се утежнява, приходите и пасажерите спадат, закъснява и програмата за ремонт на локомотиви, Преди няколко дни от наличните общо 25 дизелови мотриси " Дезиро " в придвижване бяха единствено три.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР