Закъсалата банка Креди сюис“ беше спасена от своя швейцарски конкурент

...
Закъсалата банка Креди сюис“ беше спасена от своя швейцарски конкурент
Коментари Харесай

Спасиха от фалит швейцарската банка „Креди сюис“

Закъсалата банка „ Креди сюис “ беше избавена от своя швейцарски съперник UBS в договорка, подкрепена от държавното управление, съобщи BBC. Съобщението от неделя вечерта пристигна след уикенд на незабавни договаряния в Швейцария сред двете банки и финансовите регулатори на страната, съобщи Нова нюз.

Швейцарската национална банка съобщи, че договорката е най-хубавият метод за възобновяване на доверието на финансовите пазари и за ръководство на рисковете за стопанската система.
И двете банки ще получат заем за подкрепяне на ликвидността до 110 милиарда $.

Осъдиха най-голямата швейцарска банка поради пране на пари на българската мафия

Федералното държавно управление сподели, че с цел да понижи всички опасности за UBS, ще даде гаранция против евентуални загуби на стойност 9,6 милиарда $ (7,9 милиарда паунда).

Регулаторите се надяваха да улеснят договорката преди пазарите да отворят още веднъж в понеделник.

Все още няма информация от Bank of England или Министерството на финансите на Обединеното кралство, които наблюдават обстановката.

В изказване централната банка на Швейцария съобщи, че „ е открито решение за обезпечаване на финансова непоклатимост и отбрана на швейцарската стопанска система в тази изключителна обстановка “. То идва, откакто Credit Suisse, една от към 30-те банки в света, считани за прекомерно огромни, с цел да банкрутират, претърпя загуби предходната седмица след банкрута на две по-малки американски институции през последните две седмици.

167-годишната банка е на загуба и е изправена пред поредност от проблеми през последните години, в това число обвинявания в пране на пари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР