Закачките от телефонни обаждания с погребални въпроси към разследващия журналист

...
Закачките от телефонни обаждания с погребални въпроси към разследващия журналист
Коментари Харесай

Николай Стайков: Главният прокурор се изказа неглижиращо за нашата организация

" Закачките " от телефонни позвънявания с погребални въпроси към проверяващия публицист Николай Стайков са престанали към този момент. Номерата са предадени на полицията, показа самият той в предаването „ Тази неделя “ по БТВ. Притеснителните позвънявания са прекъснали откакто за тях бе разказвано в новините. Той бе заплашван, че непознатите, които му се обаждат, знаят къде живее фамилията му и къде вървят децата му през уикенда.
" Маркирали са и къщата на родителите на жена ми. Това е едно предизвестие със знаци. Николай Стайков уточни, че в началото е намерения обажданият за неуместна смешка, само че впоследствие  схванал, че не е. Предполага се, че повода за злокобните позвънявания е следствието на Антикорупционния фонд, озаглавено „ Осемте джуджета “. Стойков изясни, че с изключение на интервютата с Илия Златанов организацият им разполага и с данни от още очевидци " от първа ръка ". " Правим една верификация на цялата история и събираме доказателства на част, защото вътре има извънредно скандални изказвания по отношение на това, кои са „ оправачите “, както им споделят в правораздаването и прокуратурата “, описа журналистът. Той уточни, че е поканил на диалог, с цел да чуе гледните точки от всички наранени в проблема страни, само че досега няма удостоверение от част от тях. И по думите му, " това не е естествена реакция ".
Софийската градска прокуратура се е самосезирала по изказванията в следствието и Николай Стайков е поканен на разпит този вторник. Той съобщи, че няма високи упования, защото " в петък вечерта основният прокурор Иван Гешев се изрече изключителни неглижиращо за нашата организация, намеквайки зависимости и връзки. Стайков уточни, че въпреки всичко има слаб оптимизъм у него. Стайков разясни, че проверяващата конструкция, за която работи е изцяло транспарантна и имената на всички, които я финансират, са обществено оповестени.
Предисторията на днешното изявление на проверяващия публицист, може да прочетете - ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР