Зак Дикисън е планетолог от Природонаучния музей в Лондон, който

...
Зак Дикисън е планетолог от Природонаучния музей в Лондон, който
Коментари Харесай

Планетолог: Възможно е да има живот на Марс, но той ще е под земята

Зак Дикисън е планетолог от Природонаучния музей в Лондон, който изследва античните езера и океани на Марс.

" Работата ми е главно върху това по какъв начин е изглеждала Марс в предишното. Аз съм геолог и проучвам каменната й обвивка сега, с цел да схвана каква е била тя преди ", изяснява той.

Зак Дикисън беше в София, с цел да изнесе лекция за Марс по покана на конгрес " Рацио ".
Храна за Марс: Чешки учени отглеждат зеленчуци във въздуха, без почва и съвсем без вода Първата годишна продукция включва зелена салата, репички и подправки
„ Знаем, че е имало доста течна вода преди на Марс. Но това, което изследвам сега, е система от езера, които се вливат едно в друго, които най-вероятно са съставяли океан. Днес е доста друго място. Много е студено, атмосферата е доста тънка. Не е място, където можете да се разхождате свободно без галактически костюм. Много некомфортно място за живеене”, споделя още планетологът.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Едно време, когато са употребявани първите телескопи всеобщо от фенове, някои хора са забелязали, че по повърхността на Марс има формирания сходни на канали и те тогава са сметнали, че евентуално на повърхността на Марс не просто има живот, растения и реки, а даже има живот. Тогава са почнали във въображението на тогавашните създатели на научни романи и на самите хора да считат, че на повърхността има сходен цивилизован живот и че той може би съставлява опасност за личния ни вид”, разяснява Никола Кереков от конгрес „ Рацио”.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Възможно е да съществува живот там, само че той ще е подземен, където е малко по-топло, по-защитено, само че това, което в действителност си мисля, че би трябвало да търсим, е дали е имало живот там в предишното. И това е по-вероятно”, добавя Зак Дикисън.
Учен в НАСА: Скоро ще открием живот на Марс, само че човечеството не е готово да го одобри Д-р Джим Грийн съпостави евентуално неизбежното изобретение с изказванията на Николай Коперник, че Земята се върти към Слънцето през XVI в.
Дори има теории, съгласно които е допустимо животът да е зародил първо на Марс, а по-късно да е бил пренесен на Земята.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Винаги съм бил заинтересуван от геологията и от Космоса. Затова за мен да уча геологията и историята на друга планета от Земята е доста забавно. Още повече по какъв начин са се появили едновременно, само че са се трансформирали в напълно разнообразни места”, споделя Зак Дикисън.
Авантюристи тестват по какъв начин се живее на Марс... в пещера Тя е превърната в човешка колония, сходна на тези, които ще бъдат нужни за живот на Червената планета
Може да видите какво съставлява Космоса с някоя от идващите лекции на конгрес „ Рацио”.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Един от методите, по които изчисляваме възрастта, е посредством броя кратери на повърхността. Това е като да погледнете Луната – виждате кратерите и можете да ги преброите. Ние знаем какъв брой такива се основават всяка година от ударите от метеорити и оттова знаем каква е възрастта на всеки космически обект. Така знаем от кой момент съществува Марс. Бих се радвал да отида там”, приключва планетологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР