Зажаднели за футбол, феновете предложиха официално да се позволи 30%

...
Зажаднели за футбол, феновете предложиха официално да се позволи 30%
Коментари Харесай

Само 4 клуба са събрали повече от 30% публика

Зажаднели за футбол, почитателите предложиха публично да се разреши 30% от потенциала на стадионите да бъдат налични за тях при подновяването на шампионата. Не е ясно дали този компромис ще се направи, само че е несъмнено, че в случай че се одобри, недоволни няма да има и не би трябвало да има. Ако в най-напредналите във футбола страни бъдат отворени 30% от стадионите, то сигурно те ще отеснеят за доста огромна част от последователите, искащи да се върнат на трибуните. В България обаче този % е непосредствен до действителния, който се цялостни по време на дуелите от efbet Лига. А за множеството клубове даже е по-висок от нормалния, който те запълват. Справка в статистиката демонстрира, че единствено 4 отбора могат да се похвалят със междинна посещаемост на мачовете си, надхвърляща 30% от потенциала на стадиона им.

Най-фрапираща е разликата при Ботев (Пд), който на първо четене ще бъде най-ощетен. " Канарчетата " пълнят над 65% от стадиона си, само че пък от 7 години техен дом е базата в Коматево. А трибуните към терена, на който се организират семействата на " жълто-черните " побират едвам 3500 души. Ако влязат в действие 30-те %, Ботев, който е безспорният клуб номер 3 по брой на последователите в страната, ще може да разчита на поддръжка от валко над 1000 фена. Това е близо два пъти и половина по-малко от тези, пред които тимът играе всекидневно.

Другият пловдивски отбор - Локомотив, съгласно статистиката също играе приблизително пред повече почитатели от това, което се предлага. Но действително не е по този начин. По-високата междинна посещаемост се образува поради това, че стадионът се цялостни против Левски, ЦСКА и Лудогорец, само че в доста от останалите мачове има прекомерно малко фенове. Така че и за " Смърфовете " 30-те % са допустим вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР