Заинтересовани сме от активизиране на двустранната търговия и икономическо сътрудничество,

...
Заинтересовани сме от активизиране на двустранната търговия и икономическо сътрудничество,
Коментари Харесай

Рекордно високи стойности на търговията със Словакия

Заинтересовани сме от активизиране на двустранната търговия и икономическо съдействие, както и от увеличение наличието на словашкия бизнес в България, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на срещна с делегация с представители на компании от област Търнава, Словакия. Компаниите участвали на срещата са в областта на произвеждане на машини, ремъци за транспортни средства, бои и лакове, както и стоманени и бетонни стълбове.

"През 2018 година отчитаме рекордно високи стойности на двустранните търговски връзки. През 2018 година износът към Словакия е 217.117 млн. евро, с растеж от 4.9%. Вносът е 393.862 млн. евро, с растеж от 1%, а стокообменът възлиза на 610.979 млн. евро, това е дял от 1.0% от целия ни стокообмен и растеж от 2.3% “, зави Караниколов.

Икономическият министър акцентира, че на двустранната консултативна комисия за икономическо съдействие ще способства за увеличение на стокообмена и задълбочаване на връзките сред българските и словашките компании. Предвижда се тази сесия да се организира в най-скоро време, като се планува вид тя да бъде придружена от бизнес конгрес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР