Захранваното от дрон устройство разкрива уязвимости в сигурността на технологиите

...
Захранваното от дрон устройство разкрива уязвимости в сигурността на технологиите
Коментари Харесай

Имаш WiFi - виждат те през стената

Захранваното от дрон устройство разкрива уязвимости в сигурността на технологиите WiFi

Устройство, задвижвано от дрон, което може да вижда през стени, употребявайки WiFi мрежи, е основано от екип от откриватели от Университета във Ватерло.

Устройството, наречено Wi-Реер, може да лети наоколо до постройка и по-късно да употребява WiFi мрежата на жителите, с цел да разпознава и открие бързо всички устройства с WiFi в нея, написа.

Wi-Реер се възползва от малка врата, която откривателите назовават учтив WiFi. Дори в случай че дадена мрежа е предпазена с ключова дума, интелигентните устройства автоматизирано ще реагират на опитите за контакт от всяко устройство в обсега. Wi-Реер изпраща няколко известия до обещано устройство, до момента в който то лети, и по-късно мери времето за отговор на всяко от тях, което му разрешава да дефинира местоположението на устройството в границите на един метър.

Д-р Али Абеди (Ali Abedi), ексклузивен професор по компютърни науки във Ватерло, изяснява смисъла на това изобретение.

" Устройствата Wi-Реер са като светлини във забележимия набор, а стените са като стъкло ", споделя Абеди. " С помощта на сходна технология може да се наблюдава придвижването на охранителите в банка, като се наблюдава местоположението на техните телефони или смарт часовници. По същия метод крадецът би могъл да дефинира местоположението и типа на смарт устройствата в един дом, в това число охранителни камери, преносими компютри и смарт тв приемници, с цел да откри подобаващ вид за щурм. Освен това работата на устройството посредством дрон значи, че то може да бъде употребявано бързо и отдалечено без огромна възможност потребителят да бъде открит. "

Въпреки че в предишното учените са изследвали уязвимостта на WiFi сигурността, употребявайки обемисти и скъпи устройства, Wi-Реер се отличава със своята досегаемост и елементарно превозване. Екипът на Абеди го е основал благодарение на закупен от магазина дрон и 20 $ елементарно закупен хардуер.

" Веднага откакто бе открита дупката в Polite WiFi, разбрахме, че този тип офанзива е допустима ", показва Абеди.

Екипът конструира Wi-Реер, с цел да тества теорията си, и бързо осъзнава, че всеки, който има нужните знания, може елементарно да сътвори сходно устройство.

" На фундаментално равнище би трябвало да изправим дупката в сигурността при Polite WiFi, тъй че нашите устройства да не дават отговор на непознати ", декларира Абеди. " Надяваме се, че работата ни ще даде информация за създаването на протоколи от последващо потомство. "

Междувременно той приканва производителите на WiFi чипове да вкарат изкуствена, рандомизирана разновидност във времето за реакция на устройствата, което ще направи калкулации като тези, които употребява Wi-Реер, извънредно неточни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР