Захранването на капсулите за бездомни се осигурява от слънчеви панели(снимка:

...
Захранването на капсулите за бездомни се осигурява от слънчеви панели(снимка:
Коментари Харесай

Капсули със слънчеви панели приютяват бездомни


Захранването на капсулите за бездомни се обезпечава от слънчеви панели
(снимка: Ulmer Nests / Facebook)

Зимата е мъчно време за бездомните хора. Макар че и ма центрове за настаняване , не всички знаят за тях, а броят на местата е стеснен. За да реши казуса , управата на немския град Улм е построила специални  капсули със слънчеви панели за бездомните . Те са на цялостно самостоятелни и обезпечават мяс то за спане при неприятно време.

Така наречените (или Ulm Nests) са един от общинските планове, ориентирани към подкрепяне на бездомните през студения сезон. Капсулите имат дървена рамка и изолационен пласт, който предотвратява проникването на влага вътре.
още по тематиката
Захранването се обезпечава от, а вътре са конфигурирани датчици, които могат да проучват температурата, равнищата на О2 и пушек. Ако показанията са на рисково равнище, се включва вентилационната система.

Хората в капсулите могат да поддържат връзка между тях, употребявайки радиокомуникация. Също по този начин капсулата е обвързвана със обществени служащи, които при нужда могат да окажат помощ на.

Сензори проучват температурата, равнищата на О2 и пушек в капсулата
(снимка: Ulmer Nests / Facebook)

Системата алармира, че хората са вътре в капсулата и всяка заран обществените служащи ревизират оборудванията. Освен това капсулите се поддържат чисти от инициативна група.

Според формалната информация, производството на капсулите коства на общината 35 000 евро, а разноските за употреба са към 6 000 евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР