Захарта на едро e най-евтина в Добрич, олиото - в

...
Захарта на едро e най-евтина в Добрич, олиото - в
Коментари Харесай

Захарта на едро най-евтина в Добрич, олиото - в Пловдив

Захарта на едро e най-евтина в Добрич, олиото - в Пловдив, сочат данните за предходната седмица на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ).
Захарта се продава в Добрич на едро за 95 ст. килото. Същата минимална цена е регистрирана и в Плевен, обаче там оптималната бе 1,10 лева, а в административния център на Южна Добруджа - единствено със стотинка над най-ниската. Под левче захар на едро се продаваше единствено в още в Силистра и Хасково, написа Монитор.
Олиото в Пловдив за интервала на едро се търгуваше от 1,60 до 1,80 лева./л. Най-скъпо - сред 1,85 и 2,40 лева литърът вървеше по тържищата в София и Стара Загора. В няколко града - Кърджали, Русе, Сливен и Смолян минималната цена на растителната лой е над 2 кинта за литър.
Кашкавалът „ Витоша “ през предходната седмица регистрира най-ниска цена на едро от 6,90 лева./кг в Сливен, а най-висока от 13 лева - в Смолян и София. Кравето сирене на тържищата в страната за интервала нарастна с 15 ст. за кило и доближи междинна цена на едро от 6,05 лева./кг, сочи още статистиката на ДКСБТ. Най-ниските цени на млечния артикул от 4,86 лева./кг до 5 лева бяха регистрирани в Сливен, а най-високата от 7,50 лева - в Ловеч.
При месните артикули най-голямо повишаване от 10 ст. бе записано за малотрайните салами и шунката, като междинната им цена се откри на 4,80 лева./кг. При трайните варено-пушени салами обаче има поевтиняване от 9 ст. и те се продаваха на едро приблизително по 7,94 лева./кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР