Захарта е бяла смърт“, а пчелният мед е най-полезното вещество,

...
Захарта е бяла смърт“, а пчелният мед е най-полезното вещество,
Коментари Харесай

Митове и истини за меда: Как да се лекуваме

Захарта е „ бяла гибел “, а пчелният мед е най-полезното вещество, налично за хората. Решихме: в къщата няма да има повече захар, ще сложим мед в чая, ще пием горчиво кафе. Но сходен сурогат ще помогне ли на здравето?

Това ще помогне, само че не толкоз, колкото хората нормално се надяват. Както захарта, по този начин и медът са бързи въглехидрати, единствено в друга обвивка. А с цел да отслабнете и да подобрите здравето си, имате потребност от мудни въглехидрати.

 

Скоростта на храносмилането се мери със специфична стойност - гликемичният показател, чиято изходна точка е чистата глюкоза с показател 100. Колкото по-нисък е показателят, толкоз по-добре.

Гликемичният показател на захарта е 70, въглехидратното наличие в 100 g, а калоричното наличие е 387 kcal. Гликемичният показател на меда е 65-70, въглехидратното наличие в 100 g е 82 g, а калоричното наличие е 300 до 330 kcal. Медът е по-добър от захарта, тъй като в допълнение към въглехидратите, той съдържа витамини C и B групи и микроелементи, по-специално желязо и калий, както и протеини. Има леки антибактериални свойства и облекчава положението на простуда. Но в дълготраен проект, в името на здравето, е по-добре да се откажат сладкишите като цяло: и захарта и меда.

 

Друга известна лечебна концепция е обвързвана с ужилванията от пчели. За тази процедура има свое име: " апитерапия ". Наистина, пчелната отрова, един път в тялото, активизира нейните отбрани, и това до известна степен може да се изясни с обстоятелството, че пчеларите, които са работили в пчелина в продължение на доста години, имат положително здраве. Въпреки това, човек, който е податлив към алергии, ужилването от пчела може да убие./  zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР