[Захарни заводи] Захарни заводи - Горна Оряховица, инвестира над 1.6

...
[Захарни заводи] Захарни заводи - Горна Оряховица, инвестира над 1.6
Коментари Харесай

"Захарни заводи" инвестира 1.6 млн. лева в нова производствена линия

[Захарни заводи] " Захарни фабрики " - Горна Оряховица, влага над 1.6 млн. лева в нова индустриална линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка. Оборудването е последно потомство и е създадено в Германия, оповестиха от компанията.

Инвестицията

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Новата машина усъвършенства продуктивността на труда. Тя е с потенциал 105 пакета по един и 105 - по половин кг за една минута и 32 пакета по пет кг за една минута. Машината дава по-удобна опаковка на потребителите. Разфасоването в хартия е стъпка към по-екосъобразно произвеждане, прецизираха за " Капитал " от компанията.

" Машината е закупена и въведена в употреба в интервала на турбуленции и яростна ценова война на пазара на захар в Европа ", разяснява Валентина Ралева, изпълнителен шеф на " Захарни фабрики ", представена в прессъобщението.

Закупуването на опаковъчна линия за хартиени опаковки е следващото инвестиране на компанията в бизнеса й със захар, в който от приватизацията до момента са вложени над 10 млн. лева, прецизират от сдружението.

" Захарни фабрики " е единственият работещ производител на захар в България. Плановете за идващите 5 години включват усилване на позициите в България и нахлуване на прилежащи пазари посредством пречистване на над 100 хиляди тона захар годишно.

Компанията

" Захарни фабрики " е обществена компания, в която влизат предприятия за произвеждане на захар, на захарни произведения, на етилов алкохол и високопротеинов фураж, за опаковки, печатница. Основни акционери са " Захар инвест " – Горна Оряховица, " ГУ - Фарадей " - Стара Загора, " Ритъм-4-ТБ " - Стара Загора, които държат 97.07% от капитала.

Заводът за захар - " Захар " ЕАД, е регистриран като акционерно сдружение през 2006 година Той създава захар на кристали (в разнообразни разфасовки) и на бучки с марката " Сладея ". Сред продуктите на групата са също бонбони " Лукчета ", " Карамел му ", " Лимонови резанки ", вафли " Чайка ", " Локумът с розите и розоберачката " и други

През август 2018 " Захарни фабрики " емитира седемгодишни облигации. А при започване на тази година влага 11 млн. лева в нова апаратура за произвеждане на етанол, с която индустриалният потенциал се усили на 60 хиляди литра.

За 2018 година групата регистрира 111 млн. лева доходи от продажби, което е с 23.7% по-малко от постигнатото през миналата година. За шестте месеца на 2019 приходите от продажби означават растеж от 5% по отношение на същия интервал на 2018 и доближават 57.6 млн. лева

Печалбата на " Захарни фабрики " за предходната година е 427 хиляди лева За шестмесечието на тази година групата регистрира 1.575 млн. лева чиста облага (256 хиляди лева за същия интервал на 2018).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР