Захариева иска коридор в ЕС за българите, които искат да

...
Захариева иска коридор в ЕС за българите, които искат да
Коментари Харесай

Захариева иска коридор в ЕС за българите, които искат да се върнат у нас

Захариева желае кулоар в Европейски Съюз за българите, които желаят да се върнат у нас. Вицепремиерът и министър на външните работи насочи апела си по време на постоянното съвещание на Съвет " Външни работи ", което се организира посредством видеоконферентна връзка, заяви Министерството на външните работи.

Тя съобщи, че не може жители на нашата страна, които желаят да се завърнат при фамилиите си, да бъдат блокирани с дни по вътрешните граници на Съюза като добави, че с изключение на за тях, би трябвало да бъдат обезпечени коридори и за бързо прекосяване на товарите, изключително когато става дума за хранителни артикули, медикаменти и медицински произведения.
 Българи са блокирани на границата с Австрия, водачи са под карантина
Българи са блокирани на границата с Австрия, водачи са под карантина

Обстановката се нормализирала съгласно Йордан Арабаджиев

Припомняме, тази заран на постоянния си брифинг шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски заяви, че единствено з а последното денонощие в страната са се прибрали със аероплан 8 000 българи, а сухоземните граници са минали 15 000 български жители .

Захариева прикани още делегациите на Европейския съюз по света да се включат интензивно в координацията по прибирането на европейските туристи , изключително в страните, където има малко дипломатически задачи на европейски страни. По данни на висшия представител Жозеп Борел близо 200 000 европейски жители, намиращи се в трети страни, се нуждаят от подпомагане да се завърнат.
 Българите се връщат в родината си, удовлетворен Борисов
Българите се връщат в родината си, удовлетворен Борисов

Дълги години страната ни беше ръководена от тежък комунистически режим

Захариева посочи още потребността да се окаже поддръжка на страните от Западните Балкани в битката с ковид. Тя засегна и въпроса с нуждата от координирано опълчване на дезинформацията и подправените вести, свързани с разпространяването на ковид.

Министрите разискаха редица аспекти на рецесията с пандемията от COVID-19, измежду които взаимни дейности за превъзмогване на дефицита на здравно съоръжение и екипировка, в това число посредством обезпечаване на доставки от трети страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР