Загубите за цялата гръцка икономика от краха на Томас Кук

...
Загубите за цялата гръцка икономика от краха на Томас Кук
Коментари Харесай

Гръцката икономика губи 2,5 млрд. евро до 2020 г. от краха Томас Кук

Загубите за цялата гръцка стопанска система от краха на " Томас Кук " ще доближат към 2,5 милиарда евро , или към 1,4% от Брутният вътрешен продукт на странат а, демонстрира изследване на гръцката хотелска камара, представени от " Катимерини ".

" Проучване, извършено измежду хотелиерите от Института за туризъм и прогнози (ITEP), сподели, че най-старият туроператор в историята е поел към 190 милиона евро отговорности и загуби . Ако се включат и други форми на настаняване, тази цифра се повишава до 221 милиона евро. Като се вземат поради пристиганията на други туроператори, които са употребявали аероплан на " Томас Кук ", общите отговорности и загуби в региона на настаняване възлизат на 315 милиона евро ", демонстрира изследване.

" Друг набор от загуби в размер на 516 милиона евро са планувани за хотелиерския бранш за идната година, а загубите за по-широкия бранш за настаняване се правят оценка на 929 милиона евро. Използвайки туристическия коефициент - т.е. умножаването на директното проваляне върху хотелите с 2,5, с цел да се оцени въздействието върху цялата стопанска система - общите планирани загуби до 2020 година се повишават до съвсем 2,5 милиарда евро ", демонстрира изследване на ITEP.

Хотелите с по-ниски категории могат доста съществено да пострадат от банкрута на Томас Кук: От 9 917 хотела в страната, 1193 са сътрудничили с " Томас Кук " тази година - т.е. 12% от хотелите в страната . Почти половината от тези - 48% принадлежат към категориите с една, две и три звезди .
 Атина: Защита за хотелите, потърпевши от банкрута на
Атина: Защита за хотелите, потърпевши от банкрута на " Томас Кук "

Финансови облекчения за основна промишленост

Президентът на камарата Александрос Василикос разяснява, че организацията към този момент изследва набор от ограничения за подкрепяне на заетостта, паричния поток на засегнатите и устойчивостта на хотелите .

Той също по този начин акцентира нуждата от необятен съюз, включващ държавното управление, Гръцката национална организация по туризъм, районните и локалните управляващи, както и туристическите субекти и предприятия предвид на риска действителната стопанска система да загуби 2,5 милиарда евро до 2020 година, за да се сложи специфичен акцент върху рекламирането на страната .

" Удължаването на туристическия сезон и привличането на туристи с високи приходи са цели , които са станали изключително належащи за туристическата стопанска система и страната като цяло ", добавя Василикос.
 Ангелкова удовлетворена - няма разноски за хотелиерите ни поради туристите на
Ангелкова удовлетворена - няма разноски за хотелиерите ни поради туристите на " Томас Кук "

У нас към момента има 240 туристи на банкрутиралия туроператор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР