Загубите за потребителите от интернет престъпления през 2021 г. възлизат

...
Загубите за потребителите от интернет престъпления през 2021 г. възлизат
Коментари Харесай

7 милиарда долара са присвоили хакерите през 2021 година, отчитат от ФБР

Загубите за потребителите от интернет закононарушения през 2021 година възлизат на над 6,9 милиарда $. Това демонстрират данните на годишния Доклад за интернет престъпността на ФБР, който организацията разгласява.

В него се показва, че онлайн кражбите доближават рекордни стойности. Сумата е с 2 милиарда $ по-голяма по отношение на 2020 година, като данните са основно от американски консуматори, които са подали сигнали. Това значи, че действителната сума е още по-сериозна, предава vesti.bg.

През 2021 година до ФБР са подадени 847 376 сигнала за интернет закононарушения. Това е със 7% повече по отношение на 2020 година, само че и растеж с цели 81% спрямо 2019 година

Най-много са недоволствата за фишинг измами, следвани от подправени предложения за неполучени артикули и услуги. На трето място са офанзивите против персонални данни и съответната им кражба.

Най-големи са загубите посредством компрометиране на персонални и бизнес имейли - съвсем 2,4 милиарда $. На второ място са онлайн измами за преференциални вложения - 1,45 милиарда $. На трета позиция са измами посредством онлайн запознанства и романтика - 956 млн. $.

Много доходоносни за хакерите са още кражбите на персонални данни - 517 млн. $, следвани от онлайн измами с продажби на парцели или наеми - 350 млн. $. Популярни са и измами посредством онлайн техническа поддръжка, като по този метод хакерите са откраднали най-малко 347 млн. $.

ФБР приканва потребителите освен към зоркост, само че и да оповестяват навреме на управляващите, в случай че станат жертва на онлайн закононарушение. Много хора не подават сигнали, което затруднява битката с хакерите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР