Загубите в туризма през текущата година са три пъти повече

...
Загубите в туризма през текущата година са три пъти повече
Коментари Харесай

Три пъти повече загуби в ключов икономически сектор

Загубите в туризма през настоящата година са три пъти повече по отношение на тези от международната икономическа рецесия през 2008 година През месец май пътуванията са се сринали с 98% по отношение на същия месец на 2019-а, посочвам данните на проучването „ Барометър на международния туризъм”, направен от Световната туристическа организация към Организация на обединените нации.

От януари до май т.г. броят на туристите е понижен с 56%. Така на процедура хотелиерският отрасъл е отчел загуба от 300 млн. почиващи и загуби в размер на 320 милиарда USD. Огромният брой неосъществени пътувания може да докара до понижаване броя на туристи в размер от 850 млн. до 1.1 милиарда души, което в парично изражение е загуба в размер от 910 милиарда USD до 1.2 трлн. USD.

Един от показателните образци е Кипър, който е обичайната туристическа дестинация. През юни броят на туристите е понижен с 31% на годишна база, а приходите от туризъм са със 17% по-малко по отношение на година обратно. В Гърция почиващите са с 15% по-малко през юни. Приходите са с 19% надолу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР