Загубите след фалита на Томас Кук на хотелиерите и транспортните

...
Загубите след фалита на Томас Кук на хотелиерите и транспортните
Коментари Харесай

Ангелкова: Търговска тайна са загубите на хотелиерите и транспортните фирми у нас

Загубите след банкрута на ”Томас Кук ” на хотелиерите и транспортните компании у нас са комерсиална тайн. Става въпрос за десетки милиони лв.. Хотелиерите са приемали неподходящи условия при сключването на договорите си с ”Томас Кук “ - заплащането да е 60 дни откакто си заминат туристите.
Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Когато е подготвен груповия иск ще може да се разяснява съответни числа. Много е значимо да спомагаме оптимално да се нареждаме по отношение на съответното законодателство за кредиторите. Това са частно правни взаимоотношения, тъй като както „ Томас Кук “, по този начин и българските хотелиери са частни компании.

Разходите за туристите на „ Томас Кук “, които са в страната, те сега са към 5 000 ще бъдат поети от застрахователите и гаранционния фонд.

Освен британски от България се оказва помощ за напредване до домовете им и на немски туристи. Освен да помогнем на всички да се приберат, за нас е значимо да покажем на туристите че сме гостоприемни и виновни.

Ще стартираме спор за благоприятни условия за отбрана на българския туристически бизнес посредством законодателни промени. Работим с доста задгранични туроператори и е значимо браншът у нас да има отбрана. Следващата седмица ще е инициирана среща с немски туроператори.

9 200 000 са туристите в България, от тях близо 435 000 са клиенти на „ Томас Кук “, разгласи Ангелкова. 50 000 са туристите, които води „ Томас Кук “ в България през зимния сезон. 3,6% е общия спад за юни и юли за страната ни.

Тя регистрира и спад на съветските и немски туристи и растеж на британски през летния сезон тази година.

Изключително сериозен трус в международен мащаб е този банкрут. Има огромни туроператорски компании, които и сега работят за запълване на тази ниша, само че би трябвало България да е забележима за тях, с цел да можем да запазим чартърите и туристите през идната година, сподели още Ангелкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР