"Загубите от затворените заведения и хотели е 50 млн. лв.

...
"Загубите от затворените заведения и хотели е 50 млн. лв.
Коментари Харесай

Парите, които кабинетът ще отпусне за бизнеса, ще стигнат за 3 месеца, твърди Красен Станчев

"Загубите от затворените заведения и хотели е 50 млн. лева дневно. Парите, които кабинетът планува да отпусне за бизнеса, ще стигнат за 3 месеца ". Това съобщи икономистът Красен Станчев пред БТВ. Според него би трябвало да има явен аршин за това, кои работодатели и компании имат потребност от помощ, тъй като има доста от тях, които са закъсали още преди ковид с заеми и отговорности.

По думите му не би трябвало да има подозрения в процедурите, а да се знае кой на опашката е "в потребност ". „ Банката за развиване ще има ролята на търговец на едро. Такава беше обстановката през 2008 година с "Насърчителна банка ", добави създателят на Института за пазарна стопанска система.

Красен Станчев изясни, че тогава бяха заделени половин милиард лв. и бяха изхарчени за един месец. „ Аз нямам доверие да се стигне до по-голямата криза от 2008 година, а още по-малко се надявам да не стигане до и се надявам да не се стигне до 1996-1997 г.”, акцентира той. Според икономиста единственият излаз е да изтеглим заем, колкото на никого да не му се желае.

Той изясни, че поради рецесията страната ни ще загуби към 5-6% от Брутния вътрешен артикул или към 6-7 милиарда лева

"Основният проблем е, че работодателите остават без работа. Много е вярно да се дават пари на здравната система. Това трябваше да се случи даже преди 10 дни ", разяснява анализаторът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР