Загубите ни след акцията на ГДБОП на 13 юни възлизат

...
Загубите ни след акцията на ГДБОП на 13 юни възлизат
Коментари Харесай

Кабелен оператор: Над 1 млн. лв. изгубихме след акцията на ГДБОП

Загубите ни след акцията на ГДБОП на 13 юни възлизат на над 1 млн. лв.. Това разгласи на конференция шефът на кабелния оператор „ Кабел Сат Запад “ Вилимир Алтънов, който оперира в Югозападна България.
Алтънов разяснява, че с изключение на показната акция е била основана опасност и за националната сигурност, защото десетки семейства и институции са нямали достъп и до интернет и тел. 112.

Той акцентира, че неговата компания и „ Вайтъл “ са двама от общо петте оператора, работещи на тази територия и станали обект на акцията на ГДБОП преди 11 дни. Алтънов добави, че компанията му работи от 25 години на пазара и след акцията регистрира спад в броя на клиентите си.

„ Към момента нашите компании не са получили констативен протокол, в който да са посочени нарушаванията, които се настояват, че сме направили. Не разполагаме и с списък на техниката, която ни беше конфискувана и е на стойност над 1 млн. лева Когато ни бъде върната, тя ще бъде морално остаряла и унищожена. Беше непозволено конфискувана и техника за разпространяване на интернет “, съобщи той и добави, че са несъстоятелни обвиняванията, че те популяризират „ пиратски “ стратегии.

„ Уважаваме безпределно труда и правата на всички участници в процеса на основаване на телевизионно наличие. Ето за какво, в никакъв случай не сме си разрешавали да търсим или предоставяме забранен достъп до телевизионно наличие “, акцентира той, цитира БГНЕС.

Според него тези връзки би трябвало да се вземат решение по пътя на комерсиалните сделки и достъпът до този тип пазар да бъде равнопоставен за всички участници в процеса, а не със сигнали за закононарушения и заличаване на техника и инфраструктура. Той опроверга, изнесените обвинявания от началника на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП Явор Колев, че дребните кабелни оператори са предизвикали вреди за над 10 млн. лв. в резултат на разпространяване на няколко телевизионни стратегии без уредени авторски права.

„ Ако това е правилно, значи, че за 2 месеца сдруженията би трябвало да платят над 4 млн. лв. права за разпространяване на няколко канала. Това е погрешно. По-скоро задачата е операция на публичното мнение и за да се хвърлят бомбастични изказвания. След публикуваното изказване, че сме нарушители, беше оповестено, че в инспекцията взе участие и „ Европол “. Това звучи ужасно – тази организация да се занимава с платформен оператор в лимитирана по обсег мрежа. Оказа се, че „ Европол “ е уведомил на своята интернет страница за инспекция в България, само че за разпространяване на IPTV телевизия посредством незаконни боксове, а не за кабелно разпространяване на телевизионни стратегии “, разясни той и добави, че те разкриват още, че 700 000 души са получавали сигнал посредством незаконна мрежа.

Той сподели, че не знае от кое място е пристигнала тази цифра, тъй като клиентите и на петте оператора в Югоизточна България не наброява и половината на оповестената от „ Европол “.

Алтънов сподели още, че на малките екрани те заплащат твърда месечна сума, а не на клиент и прикани прокуратурата и ГДБОП да се самосезират, с цел да видят по какъв начин се популяризират малките екрани в дребните обитаеми места.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР