Загубите на украински части в зоната на отговорност на Народното

...
Загубите на украински части в зоната на отговорност на Народното
Коментари Харесай

ЛНР съобщи, че загубите на Украйна в битките за деня възлизат на 15 души

Загубите на украински елементи в зоната на отговорност на Народното опълчение на Луганската национална република през миналото денонощие възлизат на 15 души. Това заяви в петък формалният представител на отдела за защита на ЛНР Иван Филипоненко, предава

„ В хода на конфликтите с подразделения на отбранителното ведомство през миналото денонощие съперникът претърпя загуби в жива мощ и военна техника, а точно: 15 души, три бронетранспортьора, пет автомобила “, оповестиха от пресслужбата на Народната милиция на ЛНР.

Според Филипоненко, през миналото денонощие обитаемото място Первомайск е било обстрелвано от украинска страна. Изстреляни са общо 51 снаряда от реактивна и оръдия.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики те оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в сходство с техните конституции в рамките на Донецка и Луганска области при започване на 2014 година На 24 февруари Путин, в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи специфична военна интервенция в Украйна, чиято цел е денацификация и демилитаризация на страната. ДНР и ЛНР започнаха интервенция за освобождение на своите територии, които бяха под контрола на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР