Загубите на Тесла“ достигат 1 млрд. долараЗагубите на американската компания

...
Загубите на Тесла“ достигат 1 млрд. долараЗагубите на американската компания
Коментари Харесай

Загубите на „Тесла“ достигат 1 млрд. долара

Загубите на „ Тесла “ доближават 1 милиарда $
Загубите на американската компания „ Тесла “, която се занимава с производството на електрически автомобили, са достигнали през предходната година към 976 милиона $. Това прави по 5,72 $ на една акция, демонстрират данните от корпоративната отчетност.

Продажбите на компанията през миналата година са достигнали към 21,4 милиарда $, което съставлява връх, откогато е основана. В четвъртото тримесечие на 2018 година те възлизат на 7,2 милиарда $, съобщи ТАСС.

Чистата облага за последните три месеца на 2018 година възлиза на към 139,4 милиона $. В третото тримесечие този индикатор бе на равнище от 311,5 милиона $. Така за пръв път в историята си „ Тесла “ записва облага цели две тримесечия поред. Компанията чака, че през тази година всяко едно от четирите тримесечия ще приключва на плюс.

„ Тесла “ възнамерява да доближи обещаните размери на произвеждане на електрически автомобили Model 3 /500 хиляди бройки/ сред четвъртото тримесечие на 2019 година и второто тримесечие на 2020 година По-рано се предвиждаше този индикатор да бъде доближат още през 2018 година, само че това не се случи.

Агенция Ройтерс отбелязва, че вложителите не са въодушевени от финансовите резултати на „ Тесла “. Анализаторите предвидиха по-голяма облага през четвъртото тримесечие. Цената на акциите на компанията спаднаха с съвсем 3%.

„ Тесла “ е учредена през 2003 година, нейната централа се намира в американския град Пало Алто, щат Калифорния. Първоначално е профилирана в производството на електрически автомобили, само че по-късно стартира да създава слънчеви акумулатори и друго енергийно съоръжение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР