Загубите на страните от ЕС, дължащи се на пандемията от

...
Загубите на страните от ЕС, дължащи се на пандемията от
Коментари Харесай

Загубите за страните от ЕС от епидемията ще са много милиарди евро

Загубите на страните от Европейски Съюз, дължащи се на пандемията от ковид и икономическото й отражение, ще доближат милиарди евро. Това предвижда немският стопански институт Ифо (Ifo), представен от ТАСС.

Прогнозата е направена след разбор на обстановката в Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Франция и Англия на основа догатката, че в тези страни за два месеца производството ще бъде отчасти спряно, а публичният живот - редуциран до нула.

За Австрия специалистите чакат загуби сред 34 и 57 милиарда евро. Швейцария може да загуби сред 49 и 81 милиарда евро, Италия - от 143 до 234 милиарда евро, Испания - от 101 до 171 млрд евро, Франция - от 176 до 298 милиарда евро, а Англия - от 193 до 328 милиарда евро.

Ако предприятията останат затворени за повече от два месеца, то Европа ще се сблъска със загуба на произвеждане, каквато не е регистрирана нито при предходните рецесии, нито поради естествени произшествия, предизвестява ръководителят на института Клеменс Фуст.

Спешно са нужни ограничения, които да разрешат на предприятията да възобновят производството и по едно и също време да продължат да се борят с пандемията, акцентира специалистът.

Настоящата пандемия е най-голямото предизвикателство за света след Втората международна война, предизвести и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Би Би Си.

Той уточни, че може да се стигне до криза без аналог в скорошното минало.

Гутериш съобщи това във връзка новия отчет на Организация на обединените нации за евентуалния социоикономически резултат от ковид.

Броят на доказаните случаи в света наближава 860 000 с над 42 000 жертви.

"Новото заболяване нападна обществата в тяхната вътрешност, лишава животи и прехраната на хората ", съобщи Антониу Гутериш.

"Covid-19 е най-големият тест, пред който сме изправени от основаването на Организация на обединените нации ", добави той и прикани за "незабавен съгласуван здравен отговор за преустановяване на предаването и слагане на завършек на пандемията ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР