Загубите на собствени приходи на общините за периода март-април надвишават

...
Загубите на собствени приходи на общините за периода март-април надвишават
Коментари Харесай

Общините със 159 млн. лв. загуби на собствени приходи

Загубите на лични доходи на общините за интервала март-април надвишават 159 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Данните са от изследване измежду общините, извършено от НСОРБ, за трендовете и степента на отражение на рецесията с Коронавирус - 19 върху общинските бюджети. Обект на проучването са отчетните данни за личните доходи на общините, както и направените разноски за интервала, в наточвам число и непредвидените, свързани с въведените противоепидемични ограничения. Проучването обгръща интервала 1 март – 30 април 2020 година и прави параленост на данните по отношение на същия интервал на 2019 година Избраният метод за разбор значително се разграничава с метода за оценка на осъществяването на личните доходи на общините, прилаган от Министерство на финансите, чийто прочит на данните, с струпване от 1 януари до 30 април е оповестен на уеб страницата на ведомството. В изследването на НСОРБ се включиха 82% от общините или 217 от 265.

На базата на предоставените данни, са изследвани и промените за 2020, по отношение на миналата година в: разяснения годишен проект към края на месец февруари и надлежно към края на месец април; доклада за личните доходи и разноските за локални действия и дофинансирането към същите отчетни интервали, както и спомагателна информация за оценките на предстоящото им осъществяване към края на месец май 2020, по отношение на регистрираните към същата дата на предходната година. На общините бе предоставена опция да систематизират и остойностят спомагателните (нови и непланирани) разноски, направени по отношение на оповестеното изключително състояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР