Загубите на руските въоръжени сили от началото на нашествието в

...
Загубите на руските въоръжени сили от началото на нашествието в
Коментари Харесай

Русия е загубила около 22 100 военни от началото на нашествието, съобщава украинският генерален щаб


Загубите на съветските въоръжени сили от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари възлизат на към 22 100 души, заяви генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от украинските организации УНИАН и Укринформ.

Освен това са унищожени 918 танка, 2308 бронирани машини, 416 артилерийски системи, 149 реактивни системи за залпов огън, 69 системи за противовъздушна защита, 184 самолета, 154 хеликоптера, 205 дрона, 1643 единици автомобилна техника, 76 цистерни, 8 плавателни съда, 31 единици специфична техника и 4 тактически ракетни комплекса, прибавя генералният щаб в пост във Facebook.

След пагубните загуби в Украйна съветското командване се пробва по всевъзможни способи да притегли руснаците към военна работа, се споделя в известие на основното ръководство на разузнаването на украинското министерство на защитата, представено от Укринформ. В поставените под надзор украински територии се прави насилствена готовност на мъжете, а в централните съветски райони на евентуалните претенденти за професионална военна работа " дават обещание висока заплата, обществени придобивки и благоприятни условия за безнаказани грабежи и мародерство ", съгласно известието.

Украинската основна прокуратура заяви през днешния ден, че приготвя обвинявания във военни закононарушения против минимум трима съветски водачи, упрекнати в обстрел на цивилни обекти в Харков и Суми, съобщи Ройтерс. Освен тях се приготвят обвинявания против двама съветски военни, обстрелвали с ракетна установка обитаеми места в Харков, както и двама военнослужещи, упрекнати, че са умъртвили гражданин на Киев и изнасилили брачната половинка му. Заподозрените са известени за началото на процедурата. Някои от тях са в украински плен, а делата против други ще бъдат водени в тяхно неявяване, заяви прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР