Загубите на руските милиардери само за ден след въвеждането на

...
Загубите на руските милиардери само за ден след въвеждането на
Коментари Харесай

Руските милиардери за ден са загубили над 15 млрд. долара заради новите санкции на САЩ


Загубите на съветските милиардери единствено за ден след въвеждането на глобите от страна на Съединени американски щати надвишиха 15 милиарда $. Общо от момента на въвеждане на глобите загубите на милиардерите са над 17 милиарда $, пресмята РИА Новодсти, базирайки се на данните на рейтинга на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Основните фондови показатели на Съединени американски щати приключиха понеделник с растеж на фона на спада на напрежението на пазарите, заради опцията за комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Рейтингът BBI включва 550-те най-богати хора в света и се обновява всекидневно на база на затварянето на борсовата търговия в Ню Йорк. В този лист в този момент влизат 25 руснаци, като за понеделник единствено един от листата е нараснал положението си, останалите 24 са го понижили.
Най-много в понеделник е изгубил президентът на „ Нроникел “ Владимир Потанин, като неговото положение е намаляло с 2,28 милиарда $. Основният притежател на групата компании „ Ренова “ Виктор Вакселберг е изгубил 1,28 милиарда $. Състоянието на притежателя на „ Лукойл “ Вагит Алекперов е намаляло с 1,37 милиарда $.

Основният собственик на В.НЛМК Владимир Лисин също е понесъл загуби в понеделник – 1,31 милиарда $. Съсобственика на „ Новатек “ “ и „ Сибур “ Леонид Михелсон е обеднял с 1,03 милиарда $.

Състоянието на главният притежател на „ Северстал “ Алесей Мордашов е намаляло с 987 млн. $. Бизнесмените Генадий Тимченко и Михаил Прохоров са изгубили в понеделник 1,15 милиарда $ и 95,7 млн. $ надлежно. Ссътоянието на бизнесмена Алешер Усманов също е намаляло 0 той е изгубил 255 млн. $. Безнесменът Михаил Фридман е обеднял с 445 млн. $ съгласно данните от понеделник.

Съединени американски щати вкараха в петък наказания против няколко съветски предприемача и следените от тях компании, а също по този начин и против високопоставени съветски чиновници. Този път рестриктивните мерки, свързани с „ държанието на Русия “ в подтекста на Крим, Украйна, Сирия и хакерските атаки засягат 38 съветски предприемачи, публични лица и компании. Сред попадналите под рестрикциите на американското финансово министерство попадат в частност и бизнесмените Олег Дерипаска, Сулейман Керимов, Килир Шамалов, ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР