Загубите на петте водещи футболни първенства в Европа заради спирането

...
Загубите на петте водещи футболни първенства в Европа заради спирането
Коментари Харесай

Водещите футболни първенства могат да загубят 4 млрд. евро заради спирането

Загубите на петте водещи футболни шампионати в Европа поради прекъсването на мачовете могат да доближат 4 милиарда евро, пресметна одиторската компания KPMG.

В проучването са взети поради възможните пропуснати доходи от телевизионни права, търговски покупко-продажби и такива в деня на мачовете в елитните дивизии в Англия, Испания, Германия, Италия и Франция. И петте шампионати са спрени като част от ограниченията в битката за преодоляване на разпространяването на ковид.

" Във футбола няма опция за работа от у дома ", декларират от KPMG.



Най-високи загуби може да понесе Висшата лига, като те могат да доближат 1.25 милиарда евро, в случай че сезонът не бъде завършен, гласи изследването. От тях 800 млн. евро ще са единствено от телевизионните права. " Компаниите, държащи правата с групови покупко-продажби, могат да заявят, че си желаят парите съразмерно, в случай че мачовете не се проведат и сезонът не приключи ", показват създателите на проучването.

В четвъртък клубовете от Висшата лига ще разискват в конферентен диалог по какъв начин да работят, като имат твърдо желание да завършат сезона, даже и мачовете да са без аудитория.

УЕФА разиска създалото се състояние с всичките си членове. В резултат Евро 2020 беше отсрочено с една година, а пред националните шампионати се открива опцията вероятно да завършат до края на юни.

 Водещите футболни шампионати могат да изгубят 4 милиарда евро поради прекъсването
© footballbenchmark.com

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (705)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР