Загубите на френските компаниите от няколкодневните бунтове във Франция, основно

...
Загубите на френските компаниите от няколкодневните бунтове във Франция, основно
Коментари Харесай

Колко струват на френската икономика размириците през последните дни

Загубите на френските фирмите от няколкодневните протести във Франция, главно в Париж, до момента възлизат на над 1 милиард евро " без загубите в туризма ". Това съобщи ръководителят на Съюза на френските бизнесмени (Medef) Жофроа Ру дьо Безийо, оповестява Le Parisien.

" Засега е прекомерно рано да се приказва за точни числа (размириците още не са стихнали), само че приказваме за повече от 1 милиард евро, без да броим вредите за туризма ", споделя той.

Общо, съгласно Ру дьо Безийо, са разграбени над 200 предприятия. Освен това, наненесени са вреди на над 300 банкови поделения и на над 250 магазина за тютюневи произведения.

Безредиците във Франция не престават от 28 юни .Причината е гибелта на 17-годишен младеж от алжирски генезис, който беше убит от служител на реда в парижкото предградие Нантер.

Погроми до момента понесоха столицата на страната, както и Марсилия, Лион, Кан и други огромни градове.

По думите на френския министър на стопанската система Бруно Льо Мер, още към вечерта на 1 юли, вследствие на погроми в цялата страна, са разрушени, разграбени или опожарени: минимум 12 търговски центъра, 200 супермаркета и 250 банкови поделения.
 LVMH доближи пазарна стойност от $500 милиарда
Първа европейска компания доближи пазарна стойност от $500 милиарда

Конгломератът на френския магнат Бернар Арно регистрира рекордни доходи от 79,2 милиарда евро за 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР