Загубите на чуждестранните фирми от напускането на Русия надхвърлят 107

...
Загубите на чуждестранните фирми от напускането на Русия надхвърлят 107
Коментари Харесай

Загубите на чуждестранните фирми от напускането на Русия надхвърлят 107 милиарда долара

Загубите на задграничните компании от напускането на Русия надвишават 107 милиарда $. Корпоративното изселване от Русия след нахлуването й в Украйна през 2022 година е коствало на задграничните компании повече от 107 милиарда $ отписвания и пропуснати доходи.

Обемът на загубите се е нараснал с една трета

от последното броене през август предходната година, което акцентира мащаба на финансовия удар върху корпоративния свят от нахлуването на Москва, както и акцентира неочакваната загуба на западен опит от съветската стопанска система.

„ Тъй като нашествието на Русия продължава на фона на неуверената военна помощ от Запада и детайлността на западните санкционни режими се усилва, фирмите, които към момента се стремят да изоставен Русия, евентуално ще се сблъскат с спомагателни компликации и ще би трябвало да одобряват по-големи отписвания и загуби “, сподели Иън Маси, началник на отдела за корпоративно разузнаване, EMEA, консултантска компания за световен риск S-RM.

Президентът Владимир Путин, откакто си обезпечи преизбиране със съкрушителна победа, необятно наказана на Запад като несправедлива и недемократична, в този момент има възобновен мандат да преследва по-нататъшна изолираност от Запада, в това число посредством спомагателни конфискации на активи и политически напън, добави Маси.

Москва изисква отстъпки от минимум 50%

при продажбите на задгранични активи и непрекъснато стяга условията за овакантяване, като постоянно приема номинални такси от единствено една рубла.
Около 1000 компании са излезли. Западните страни замразиха към 300 милиарда $ от златните и валутните запаси на Банката на Русия след нашествието на Русия.

Западните банки също са загрижени за правните разногласия, които може да породи всяка конфискация.
„ Няма западни активи в Русия, които да се смятат за безвредни или оградени, до момента в който Кремъл продължава да води война “, сподели Маси.

 

Източник: Ройтерс /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР