Загубите на американския производител на електромобили Tesla Motors за втората

...
Загубите на американския производител на електромобили Tesla Motors за втората
Коментари Харесай

Tesla отново отчита колосални загуби

Загубите на американския производител на електрически автомобили Tesla Motors за втората четвърт на 2018 година са состигнали 717,5 млн. $, което е два пъти повече от същия интервал на 2017 година Това заяви компанията на формалния си уебсайт.
За съпоставяне, загубите на компанията за първите четири месеца от годината са в размер на 337 млн. $. Въпреки това, във финансовия си доклад Tesla оповестява, че приходите през втората четвърт са се нараснали до 4 милиарда $, което е с 23% повече от тези за първата, както и с 47% повече от същия интервал на 2017 година Увеличиеноите е поради продажбите на Model 3, само че и загубите се дължат на този автомобил, защото в него са вложени големи средства.
Отбелязва се още, че през юни производството на електрически автомобили на Tesla е достигнало 53 300 бройки, като 40 700 от тях са точно от Model 3. Анализаторите на автомобилния пазар в Съединени американски щати чакат напълно скоро този модел да измести по продажби бензиновите коли от същия клас.
Това ще стане в края на годината, когато Tesla ще започва производството на най-евтината версия на Model 3. В базовото си съоръжение тя ще коства 35 000 $. Към момента най-достъпният вид на електрическия автомобил, предлаган от компанията, е 49 000 $. За съпоставяне, Model S коства сред 75 000 и 105 000 $, а кросоувърът Model X започва от 80 000 $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР