Загубите им са поради срив на борсите, съобщи ФорбсКоронавирусът издуха

...
Загубите им са поради срив на борсите, съобщи ФорбсКоронавирусът издуха
Коментари Харесай

Коронавирусът издуха парите на най-богатите руснаци

Загубите им са заради срив на тържищата, заяви " Форбс "
Коронавирусът издуха парите на най-богатите руснаци. 6,06 милиарда $ изгубиха за ден първите петима по имане. Причината е срив в тържищата, породен от следствията на смъртоносната болест върху най-големите стопански системи.

Експертите на „ Форбс “ правят оценка, че шефът на „ Лукойл “ Вагит Алекперов е изгубил 1,6 милиарда $. Богатството му е 22,5 милиарда $, заяви БГНЕС. Съсобственикът на " Норникел " Владимир Потанин е изгубил 1,4 милиарда $, оставайки с „ едвам “ 26 милиарда $. А положението на ръководителя на борда на „ Новатек “ Леонид Михелсон понижа с 1,2 милиарда $ до 22,5 милиарда.

Владимир Лисин, който е притежател на Новолипецкия металургичен цех, е изгубил 910 милиона $ и в този момент „ Форбс “ прави оценка благосъстоянието си на 21,3 милиарда $. Съсобственикът на „ Северстал “ Алексей Мордашов е изгубил 948 млн. $ за един ден и в този момент има 19,9 милиарда $.

Спадът на борсовите показатели заради опасенията по отношение на разпространяването на COVOD-19 продължава от няколко дни. Индексите спаднаха доста в Китай, откъдето потегли новият вирус, и в прилежащите страни, както и в Съединени американски щати, Русия и Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР