Загубилите голям дял от доходите си в резултат на двумесечното

...
Загубилите голям дял от доходите си в резултат на двумесечното
Коментари Харесай

Извънредното положение удари по джоба на почти две трети от българите

Загубилите огромен дял от приходите си вследствие на двумесечното състояние са повече в провинцията и по-малко в София. Почти всеки втори изпитва стесняване на персоналните си финанси „ ненапълно “, само че по-интересно е, че има и хора, нараснали приходите си и те са 6%, което е двойно над междинното. Това демонстрират данни от изследване на организация " Афис " за настройките към завършилото изключително състояние.

Доходи 

Поддържането на така наречен „ обществена отдалеченост “ ограничи пътуванията, опцията за работа в дребни пространства, цялостен ред услуги, включително и на свободното време, с което се отрази на заетостта. Общо 59% споделят, че в последна сметка техните приходи са намалели, като 24% от тази група сочат понижение на половина и повече. Обратно, 38% установяват, че приходите са останали същите, както преди. Най-вече обаче това важи за хората в пенсионна възраст. Само 3% са си докарали повече доходи, заради естеството на тяхната активност. 

Същият въпрос е бил заложен от анкетиращите още при започване на изключителното състояние, само че дефиниран в бъдеще време: „ Как очаквате да се отрази на Вашите приходи изключителното състояние? “ Към края на интервала към този момент е ясно, че опасенията измежду 31%, че фрапантно ще обеднеят, са се сбъднали не за всички, а за 24%, т.е. със 7% по-малко. Очакващите освен опазване, само че и нарастване на приходите са били 1%, а в края на интервала се повишават на 3%.
chart_1.jpeg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР