Загубихме три месеца, в които партиите не са направили елементарен

...
Загубихме три месеца, в които партиите не са направили елементарен
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Какво би се променило между този връчен мандат и следващия?

" Загубихме три месеца, в които партиите не са създали обикновен опит да реализират единодушие по която и да е тематика от тези, които считат за предпочитани. Все повече наподобява, че политическите обединения са безусловно неспособни да мислят два хода напред и да целеполагат ", сподели пред политологът Христо Панчугов.

" Нито една групировка не желае да понесе отговорността, че отиваме на предварителни избори, не желае тя да е виновникът – това е, което виждаме сега ", счита политологът.

" Партиите са в клопката, в който битуват от две години насам – никой да не желае избори, само че никой да не може да откри формула, по която да направи стабилно ръководство. "

Политологът изрази неразбиране " за какво се отсрочва явно неизбежното решение за изборите ". Според него обстановката " стартира да наподобява като игра на камъчета в пясъчника. "

" Повечето от проблемите, пред които се изправят Политическа партия, си ги предизвикват сами ", означи още Панчугов.

" Няма да мине този кабинет, тъй като няма да бъде признат политическият дневен ред и внезапно ще се откри някакъв нов дневен ред с третия мандат. Какво би се трансформирало сред този връчен мандат и идващия? ", разяснява Христо Панчугов.

Панчугов дефинира като " сива зона " служебните държавни управления и тяхната безконтролна власт.

" Опитите да се търсят институционални решения на рецесията на представителността е проблем ", съобщи политологът и даде образци с изборната система и предложенията за президентска република.

" Институционалните решения първо са извънредно проблематични – не всеки път работят по този начин, както хората си ги показват и рядко вземат решение проблемите. "

Той прикани да се внимава " с политическите формули и предписания ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР