Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната

...
Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната
Коментари Харесай

Малка загубена битка от прокуратурата е голяма победа за гражданите

Загубихме дребна борба, само че сме твърдо решени да спечелим войната против корумпираните политици и незаконно забогателите олигарси. Това написа основният прокурор Иван Гешев в персоналния си профил в Twitter след решението на спецсъда по продажбата на 33% държавен дял на ”EVN ”.
Гешев бърка – загуби голяма борба. В правосъден развой, а не във война. Войните са в главите на хора с нападателно държание.

Гешев написа още: " В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот ". Твърде претенциозно е Гешев да претендира, че знае какво тъкмо схващат хората под „ правдивост “. Много от тях да вземем за пример считат, че е безусловно незаслужено той да е основен прокурор. Очевидно незаслужено е и определянето като нарушители хора, които не са наказани, което той си разрешава.

А и от кое място Гешев има самочувствието да приказва от името на обществото в случай, че публичното доверие към прокуратурата е трагично ниско. Най-ниско в Европа и от най-ниските в света. България е на последно място в Европа по господство на закона. България е и най-корумпираната страна в Европейски Съюз. Данните се от отчет на немската Фондация „ Фридрих Науман “, който изследва положението на 45 страни през 2019 година

Прокуртурата се провали по делото „ EVN “, излагайки в съда негодни доказателства за щедро и гласно вмeняваната виновност на предприемача и издател Иво Прокопиев, някогашният финансов министър Симеон Дянков и някогашният стопански министър Трайчо Трайков. Тяхната „ виновност “ най-често бе обявявана точно от Иван Гешев. Единият прокурор по делото – Емил Петров, брат на Петьо Петров, някогашен началник на Столичното разследване и прочут с прякора Петьо Еврото, отхвърли да разяснява решението на съда пред медиите.

Забележително е, че решението е на Специализирания углавен съд, за който се приказва, че е инструмент на политико-олигархичното задкулисие. Представете си за каква липса на доказателства става дума. И най-важното: стана ясно, че гръмкото набеждаване на предприемачи, политици, публицисти и съперници на властта, постоянно е политическа поръчка.

Делото " EVN " може да е дребна загуба за прокуртурата, само че е знак, че никое господство или тирания не са безконечни. А за върховенството на закона и гражданското общество е знакова победа.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР