Загубихме изборите и имаше разочарование, но искам да направим един

...
Загубихме изборите и имаше разочарование, но искам да направим един
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Много колеги в партията ме караха да не подавам оставка


Загубихме изборите и имаше отчаяние, само че желая да създадем един действителен обзор на резултатите. Ние сме единствената партия, която усилва гласоподавателите си по отношение на предходните европейски избори. Ние сме единствената партия, която усилва броя на евродепутатите си. Печелим в 63 общини, като 2/3 от тях са ръководени от ГЕРБ. Цялата държавна машина беше впрегната против нас на тези избори и всички виждаме купения избор, корпоративния избор.

Това сподели в утринния блок на БТВ водачът в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разяснява резултатите от евроизборите и последните разтърсвания в партията. "Моята визия за морал и достолепие в политиката е, че първият носи отговорност. Аз поех своята отговорност персонално и от първо лице. Участвал си, изгубил си и поемаш отговорност. Оставката е персонален акт. Много сътрудници в партията ме караха да не депозирам оставка, само че когато взема решение, не се отхвърлям и не се депозирам на напън. Това го споделям във връзка спекулациите, че предложенията ми за нови правила за избор на ръководител на Българска социалистическа партия са били опит да се бетонирам в партията. В това няма нищо правилно. Аз не съм Бойко Борисов, който употребява страната за пропаганда и предизборна акция. Аз в никакъв случай няма да употребявам партийните запаси, за своя персонална полза. Това е повода да подам оставка и на Конгреса да се взимат решения. Моята концепция е, че ръководителят на Българска социалистическа партия не би трябвало да се избира посредством сговор на 10 души. На Конгреса на 16 юни няма да бъде определен новият ръководител на Българска социалистическа партия. Все още не съм решила кой да предложа за мой заместител след 16 юни ", разкри Нинова.

"Не мога да приказвам за пердах с Националния съвет. Там спорим, дебатираме и взимаме решения. С Георги Гергов имаме обтегнати връзки, тъй като имаме разнообразни показа за правене на политика. Това стана след срещите му в ЦУМ. Тогава го помолих да напусне Изпълнителното бюро. Всички работихме за тези избори и не мога да приема изказванията, че вътрешнопартийните борби са повлияли на резултатите. Не мисля по този начин. Аз предложих една листа, само че Националният съвет я размести. Въпросите, които Ангел Найденов задава, би трябвало да ги насочи към Националния съвет. Моята листа беше с потвърдени политици, само че след пренареждането от Националния съвет на напред във времето излязоха по-младите сътрудници, които са прелестни, само че в действителност са по-слабо разпознаваеми. Със Сергей Станишев работихме добре. Той влезе в листата и отново загубихме. Имаме и други образци за ръководители на европейски партии, които не се кандидатираха за евродепутати. Говоря за ръководителят на АЛДЕ ", даде образец Корнелия Нинова.

"Негласуването е голям проблем. Ние мислихме, че ще оберем отрицателният избор, само че този отрицателен избор се изля към всички партии, като хората не гласоподаваха. В никакъв случай не мога да приказвам, че сме водили отрицателна акция и сме употребявали езика на омразата. Нима да приказваш за увеличение на приходите и пенсиите е отрицателна акция? "Апартаменгейт " не потегли от нас, само че още веднъж ни се преписва ненавист и ненавист. В същото време министър председателят приказва, че в случай че Българска социалистическа партия се върне на власт Белене ще се пръска по шевовете. Това не е ли отрицателна акция? Изборите минаха и три дни по-късно имаме повишаване на ток, парно и топла вода. Имаме следващия случай на нарушване на свободата на словото. Имаме и решение на Върховен административен съд, с което излиза наяве, че всички ще връщаме парите за къщите за посетители, тъй като страната преднамерено е написала по този начин разпоредбите, с цел да може да се краде. Говоренето на Бойко Борисов, че ни бил в Асеновград е извънредно деструктивно. Всички би трябвало да разберем какво ни споделиха хората с тази ниска изборна интензивност. Трябва всички водачи на партии да седнем и да беседваме ", разгласи Нинова.

"Днес се връщаме в Народното събрание и ще желаяме оставката на финансовия министър поради абсурда с партийните дотации. Ние сме подготвени да върнем тези пари, само че сега не мога да кажа какъв брой тъкмо ни е наддала страната. Близо два месеца не влизахме в Народното събрание. Живеех със спестени пари, тъй като знаете, че депутатските заплати са високи и съм съумяла да спестя нещо ", сподели край Корнелия Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР