Загубихме дете при катастрофа преди 9 месеца и основахме фондация,

...
Загубихме дете при катастрофа преди 9 месеца и основахме фондация,
Коментари Харесай

Отговорността за поведението ни на пътя е наша: „Всички заедно за живот“ със събитие по пътна безопасност

„ Загубихме дете при злополука преди 9 месеца и основахме фондация, посредством която се борим за една огромна негова фантазия – да изградим състезателен център в Банкя. Като начало е това събитие, което желаеме да създадем в събота по Безопасност на придвижване по пътищата, което ще има и благотворителен темперамент “. Това сподели в предаването „ Дарик кафе “ на Дарик радио Костадин Гаджев, татко на 17-годишния Стефан Стефанов, който умира при злополука на пътя Банкя-Клисура през юли м.г. Родителите на Стефан основават фондация с негово име, с което се пробват да изострят вниманието на обществото към виновното държание на пътя. Първото събитие от самодейността им ще се организира тази събота, на 18 май 2024 година в Банкя.

„ Вече е като всекидневие, всеки ден има смъртни случаи. Със събитието ние желаеме да подчертаем, че ние сме отговорни за всичко това, което се случва по пътищата. Може би би трябвало да се замислим дали сме добър модел на подражателство, дали сме положителни участници в придвижването. Мисля, че тази битка би трябвало да стартира от самите нас – преди да упрекваме държавното управление и участниците в придвижването по пътищата. Събитието е ориентирано към най-малките и към родителите. Ние, като родители, забравяме, че би трябвало да сме образец на дребните деца. Ще наблегнем на тази отговорност, която носим към децата ни и към останалите участниците в придвижването “, сподели Костадин Гаджев.

По време на събитието, проведено от Фондация „ Стефан Стефанов “ – Подкрепа за Младежта и Спорта – Всички Заедно за Едно,присъстващите (без възрастово ограничение) могат да бъдат част от новаторски игри и провокации, които уредниците са подготвили, да чуят историите и гледните точки на известни българи (продуцентът и ефирен водещ Иван Христов, артистът и режисьор Александър Алексиев, актрисата Магдалена Стойкова, журналистът Румен Бахов, олимпийският първенец Ивет Горанова) по тематиките, свързани с пътната сигурност, и да дадат своя принос за развиването на фондацията и сбъдването на фантазията на Стефан – създаване на спортна зала в гр. Банкя. Място, където деца и младежи със спортни заложби, изключително тези в затруднено финансово състояние, да имат достъп да упражняват свободно. Зала, където всички да са равни и да получават нужната професионална и прочувствена поддръжка, за личните си борби както в спорта, по този начин и в живота.

Шест точки на отговорността, подобаващи за всички възрасти, ще бъдат позиционирани в Парка на гр. Банкя на 18 май:

Всеки може да приложи креативност и да сътвори рисунка, която ще бъде част от благотворителна галерия през целия ден. Желаещите могат да закупят творба и по този метод да подкрепят активността на фондация „ Стефан Стефанов “.

От пункта ще могат да се закупят и особено направени за събитието тениски: “Яко е да си виновен ”, които всеки ден да припомнят за отговорността, която би трябвало да поемаме. Както и учебен пъзел, който родителите ще могат да редят с децата си, до момента в който им описват какъв брой деликатни на пътя би трябвало да бъдем.

През целия ден на Пункта ще има и самобитна галерия с рисунките от Креативната зона – по този начин децата, които рисуват стават съпричастни с идеята ни, а закупувайки техните произведения всеки ще може да поддържа активността на фондацията.

В благотворителната галерия ще бъдат включени творбите и на децата от Академия за спортни танци и изкуство- " ESSENCE ", които авансово са подготвили своите творби и по този метод поддържат събитието и идеята.

Преди да се качи зад кормилото, бъдещият водач е задължен да премине през теоретично образование, изпит и образование по оказване на първа помощ. По време на демонстрациите искащите в правоспособна възраст могат да пробват уменията си посредством решение на тест вид „ Листовка “ и курс вид „ БЧК “ под зоркото око на експерти в региона. Само миналите през двете провокации (тестът и курсът) могат да продължат към идната точка 4.

Само сполучливо миналите през провокациите от т. 3 ще могат да стигнат до т. 4 – симулация на същинския изпит по кормуване, който ще протече с два образователни автомобила, още веднъж под зоркото око на експерти. Всеки, който се качи в образователни автомобил ще може, посредством специфични VR очила, да усети какво е да караш под въздействието на алкохол и наркотични субстанции и да се убеди самичък, че това не е вярно.

С велосипед, тротинетка или ролери, дребните и не толкоз дребните ще имат опция да се включат в съревнование, което ще бъде следено от експерти и ще приключи с забавна новаторска игра.

На сцената през целия ден ще се реализират изявленията онлайн с експерти и известни българи - продуцентът и ефирен водещ Иван Христов, артистът и режисьор Александър Алексиев, актрисата Магдалена Стойкова, журналистът Румен Бахов, олимпийският първенец Ивет Горанова. Те ще споделят своята позиция за пътната сигурност и значимостта на отговорността.

Участие в програмата ще вземат и Детска вокална група " Палави ноти " и Спортен клуб “Звездите на Банкя ”.

Събитието „ Всички дружно за живот “ ще приключи със специфичното присъединяване на обичания Владимир Ампов – Графа.

Получател: Фондация Стефан Стефанов - Постановление на Министерски съвет
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР