Загуби за 40 милиона лева от некачествено строителство на магистрала

...
Загуби за 40 милиона лева от некачествено строителство на магистрала
Коментари Харесай

МРРБ за асфалта на АМ „Тракия“: Пътната настилка е по-тънка, спестени са материали


Загуби за 40 милиона лв. от некачествено строителство на автомагистрала " Тракия ", установяват районното и вътрешното министерство. Направени са инспекции на правите от Стара Загора до Нова Загора, и от Нова Загора до Ямбол.

В тези сектори са вложени по-малко материали, което прави пластовете с 30-40 см по-тънки от условията, са установили инспекциите.

Снимка: bTV


Според министрите Демерджиев и Шишков, са спестени материали при строителството на В момента тече и инспекция за качеството на употребените материали.

След сигнал до Министерство на вътрешните работи, при започване на предходната седмица от АПИ и Главна дирекция „ Национална полиция “ взимат 16 проби от на автомагистрала „ Тракия “.

Снимка: bTV


„ Още в този момент е видно, че дебелината на пътното платно е доста по-малка. Още в този момент е видно, че част от материалите видно се разминават. Запазили сме материали и при нужда за справедлива инспекция тя ще бъде изследвана в лаборатория отвън границите на България “, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Снимка: bTV


За строителството от Стара Загора до Нова Загора страната е похарчила по 4 млн. и 300 хиляди лева на километър, а за частта от Нова Загора до Ямбол по 3 млн. и половина.

Снимка: bTV


„ На първо четене загубите са за 40 млн. лева, само че загубите са доста по-големи, тъй като този път, както всички знаем, ще би трябвало да бъде главно ремонтиран в тези два лота. Тоест вместо да бъдат ремонтирани след 5-6 или 7 година Ще се наложи страната да ги ремонтира в този момент “, съобщи служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

„ Състоянието на тези 2 лота дава директно отражение по това, което се случва по пътищата. Ние го виждаме всекидневно и големите старания на Министерство на вътрешните работи не могат да компенсират някои други дефицити, в това число и този “, изясни Демерджиев.

До 10 дни се чака да излязат лабораторните проучвания от какъв материал е построена автомагистралата. От компанията строител на лот 2 – „ Трейс Груп “ обявиха за bTV, че не е спестяван материал при построяването на автомагистралата. Tази й част е най-проверяваната обратно в годините. Потърсихме и компания „ Актор “, строила лот 3, само че не получихме коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР