Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал срещу

...
Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал срещу
Коментари Харесай

Изчезнал е граждански хеликоптер край село Гърмен

Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал против вредители край село Гърмен , заяви Българска телеграфна агенция в петък.

От Югозападното държавно дружество (ЮЗДП) споделиха за организацията, че това е частен хеликоптер, нает от дружество за напръскване против борова процесионка - пакостник по боровите и кедровите дървета.

На територията на община Гърмен няма данни за паднал хеликоптер, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Феим Иса .

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптера, сподели по-рано за Българска телеграфна агенция шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Благоевград комисар Валентин Василев .

В понеделник вечерта хеликоптерът е кацнал в с. Сатовча. На идващия ден е направил напръскване в региона на Сатовча и Гърмен. В сряда е пръскал в посока с. Гега и се е върнал в Гърмен, където летците са нощували в постройката на държавното горско стопанство, споделят от ЮЗДП.

Около 7:30 ч. в петък сутринта хеликоптерът е изхвърчал от с. Гърмен, с цел да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно се губи връзка с летателния уред. Преди два часа е трябвало да е в Цалапица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР