Загубата не ни определя като личности, казва Иван Ненков, изпълнителен

...
Загубата не ни определя като личности, казва Иван Ненков, изпълнителен
Коментари Харесай

Страхът от провала е най-голямата пречка към успеха

Загубата не ни дефинира като персони, споделя Иван Ненков, изпълнителен шеф на СофтУни

Иван Ненков е изпълнителен шеф на СофтУни, където стартира работа през 2014 година Три години по-късно, през 2017-а става част от селекцията „ 30 под 3 ” на списание Forbes за най-успелите българи под 30 години.

„ Учим се, до момента в който бъркаме, до момента в който вършим нови опити, още веднъж и още веднъж, досега, в който ще достигнем равнище, когато ще сме задоволително подготвени, с цел да реализираме триумф ”, споделя Иван Ненков, изпълнителен шеф на СофтУни. Срещнахме се с него, с цел да проведем особено изявление за читателите на TechNews.bg, ето какво ни описа:

Като водач на динамичен и разрастващ се екип, би ли показа л по какъв начин вдъхновяваш хората?

Вдъхновението и мотивацията при всеки човек зависи от доста самостоятелни фактори, които се дефинират от ценностната ни система и стадият, на който се намираме от своето професионално и личностно развиване в нашия живот. Отговорност на всеки един управител и водач е да открие кои са тъкмо тези самостоятелни фактори при всяка обособена персона, с която работи и според от това да сътвори нужните условия, с цел да бъде човек стимулиран и въодушевен.

Изключително значимо е визията за развиване и ценноситите на компанията да съответстват с самостоятелните такива при всеки, който е част от нея т.е. компанията и хората, които я построяват би трябвало да следват една обща посока. По този метод хората усещат, че са попаднали на вярното място, тъй като намират удобната среда за развиването на своя капацитет.

Хората би трябвало да се усещат значини с това, което вършат и да виждат отражението на триумфа на организацията в своите лични дейстия. За да изградиш водач, който води организацията напред, би трябвало да създадеш същинско полесражение за него, пространство, в което ще има въжможността да води своите борби, да взима сложни решения, да се оправя с непредвидени обстановки, да се изправя след неуспехите. Колкото повече се развива и израства един водач, толкоз по-голямо ще става неговото поле на деяние, тъй като развиването и напредъкът е непроменяемо обвързван с излизането от удобната ни зона и присъединяване ни в нови борби.

Страхувал ли си се в миналото, захващайки се с ново начинание, че то ще се провали? Смяташ ли, че неуспехът може да бъде трамплин по пътя към триумфа, в случай че човек се поучи от опита?

Страхът от неуспеха в действителност е най-голямата спънка към триумфа, тъй като страхът от неуспеха ни води към безучастие, а триумф се реализира само посредством смели и решителни дейности в вярната посока. Провалите са неизменима част по пътя към триумфа. Ние се учим до момента в който бъркаме, до момента в който вършим нови опити, още веднъж и още веднъж, досега в който ще достигнем равнище, когато ще сме задоволително подготвени, с цел да реализираме триумф. Именно по тази причина е значимо да не се опасяваме да губим, тъй като загубата не ни дефинира като персони, а е просто резултат от нашите дейности, следващата стъпка към триумфа.

Кое събитие в твоята кариера би определил като най-големия ти триумф?

Изграждането на СофтУни като организация от стартъп, образуван от няколко запалянковци, до организация с екип от 70 индивида, която се трансформира в водач на българския пазар и е подготвена да направи своя интернационален дебют. Може би най-голямото предизвикателство пред нас през последните години бе да оползотворим по оптимално добър метод пазарния капацитет, който стоеше пред нас, а това можеше да стане само с верен метод на разгръщане екипа и развиване на организационната ни конструкция. Мисля, че успяхме да се оправим сносно и отсреща имаме невероятния триумф на Софтуерния университет и останалите академии като SoftUni Digital, SoftUni Creative и SoftUni Kids. През 2018-а продължаваме развиването си с два нови революционни плана – SoftUni Svetlina – първата частна гимназиа за цифрови умения в България и планът Academy – първото акредитирано образователно заведение в света, което ще основава специалисти за правещата възторг блокчейн технология.

Лично ти си сключил над 50 партньорства с компании от ИТ бранша . Кой е основният фактор за триумф при договарянията?

Ключовият фактор се назовава баланс. Целта на всяко едно партньорство е да бъде взаимоизгодно и за двете страни, тъй че да бъде дълготрайно и стабилно във времето. Освен за личната си полза е значимо да се погрижеш и за ползите на другата страна в договарянията, тъй че всички да излязат спечелили. Доста постоянно забравяме за това и договарянията се трансформират в игра за превъзходство, от която не всички излизат удовлетворени. Хората, които построяват сполучливи бизнеси и марки, се водят от едно просто предписание „ в никакъв случай не продавай непременно ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР