Загубата на тази връзка може да означава симптом на разнобой

...
Загубата на тази връзка може да означава симптом на разнобой
Коментари Харесай

10 знака, че си загубил връзката с вътрешното си АЗ

Загубата на тази връзка може да значи признак на разнобой сред теб като схващане и теб като организъм, а също и разделяне сред теб и средата, която те заобикаля. Наличието на който и да е от идващите знаци, може да е сигнал за загубата на връзката с вътрешното ти АЗ.

  1. Ти си обезпокоителен

До такава степен си залутан в лабиринта на личното си схващане, че губиш връзка с действителността. Тревожността съставлява безпокойствие на съзнанието, обвързвано с наклонността да мислиш прекомерно доста. Процесът обаче е мощно контрапродуктивен. Това е развой, при който непрестанно прикачваш мислени сюжети към едно възприятие на боязън или неустановеност. Чувството образува въображението, а то от своя страна усилва възприятието.

Човек, който мисли от самото начало, няма защо да мисли с изключение на за самите мисли. Така губи връзка с действителността и заживява в свят на илюзии. Под мислене разбирам тревожното бръщолевене в главата, непрекъснато и компулсивно повтаряне на някакви мисли

– Алан Уатс в лекцията си „ Твърде доста мислене те хвърля в илюзиите “.

  1. Т и не харесваш кой си

Кой си ти? Опитай се да отговориш на този въпрос и той ще ти се изплъзва непрекъснато. Дали си името, което ти е обещано или работата, която вършиш, или това, което другите споделят за теб?

Какво си ти – кое е това, което не харесваш?

Когато анализираш вътрешното си АЗ виждаш движещи се картинки. Свят от фотоси, познати като цяло като мечти. Само че тези мечти са обстоятелства … и това е толкоз осезателен факт, да вземем за пример, че когато човек има избрана фикция, различен човек може да загуби живота си или когато се строи мост – тези къщи са били мечти

– Карл Густав Юнг, в изявление за документалния филм The World Within.

Когато гледаш картините, минаващи през съзнанието ти, каква е историята, която разказваш? А имаш ли силата да я промениш?

  1. Непрекъснато търсиш отговори (не действителния проблем)

Когато сме отвън сходство с вътрешното си АЗ, може да попаднем в клопката на цикъл на търсене на отговори на всички места и по този начин даже да се отдалечим от същинския проблем. Добре е да се стремим да се развиваме и да се подобряваме, по този начин са направени всички значими достижения, само че от време на време става по този начин, че е невероятно да стигнем там, където желаеме, тъй като гледаме в неверната посока.

Най-голямото пътешестване на ЕГОТО е това, което ще те отърве от ЕГОТО

– Алан Уатс, лекция „ Как да се свържем с висшия АЗ “

Философът от XX век Алан Уатс назовава ЕГОТО „ примитивен АЗ – шарлатанин “ и твърди, че вътрешния АЗ е зад ЕГОТО. Той споделя, че когато ЕГОТО е на път да бъде размаскирано, то подвига равнището, тъкмо както крадецът се качва на горния етаж, с цел да не бъде хванат от полицията. Точно когато мислиш, че си го хванал, то приема друга форма. Може да трансформира формите си.

Уатс споделя да се запиташ за какво искаш да подобриш себе си.

Какъв е твоят претекст?

  1. Чувстваш се като лъжец

Думата „ личност “ се употребила в латинския като определение на театрална маска. Всички ние носим персони в всекидневието си. Имаме разнообразни лица, с които взаимодействаме с другите хора. Какво става, когато се идентифицираш прекомерно доста с дадена личност и загубиш контакт с личността, която мислиш, че си бил?

Повече от всичко избягвай лъжите, всички неистини, изключително тези към самия себе си. Наблюдавай личната си неистина и я проверявай всеки час, всяка минута … И избягвай страха, който просто разследване от всяка неистина.

Фьодор Достоевски, Братя Карамазови

  1. Не харесваш хората, с които прекарваш времето си

Имаш възприятието, че кръгът в който си, не кореспондира с същинското ти предпочитание за самоизява. Това може да е знак за увеличаваща се отдалеченост сред външната ти действителност и вътрешното ти АЗ .

Защо би трябвало да има значение за теб какво вършат другите? Ти какво правиш?

  1. Търсиш утвърждението на другите

Не си убеден, че играеш както би трябвало в играта на живота. Търсиш мнението на другите, които да те уверят в това. Но ти си тъкмо като тях, правиш същото.

Мислиш ли, че борът търси утвърждението на дъба?

Защо тогава ти би трябвало да търсиш утвърждение и приемане от другите? Дали някой ще знае по-добре от теб стандарта за това, кое е положително и неприятно? Защо си толкоз съсредоточен върху въображаемата концепция какво мислят другите повече в сравнение с ти какво мислиш?

  1. Обвиняваш другите за личните си проблеми

Да виниш близките е неуспех в осъзнаването кой взима решенията в живота ти. Затова е знак за изгубена връзка с вътрешното ти АЗ.

Приеми, че цветовете, които виждаш във външния свят са субективно прекарване, създадено в мозъка ти. Доколко твоето усещане е отговорно за прекарването ти?

Каква част от живота ти е лимитирана от гледната ти точка за живота. Кой върви по пътя ти – ти или някой различен?

Ако е някой различен, по какъв начин го прави? Избира вместо теб?

  1. Съдиш другите

Когато изпитваш потребност да съдиш другите, може да е знак, че си злорад или нерешителен. Това е знак, че придържаш себе си към строги стандарти и че се чувстваш неловко, когато другите не се придържат към същото.

Чувстваш се лишен от нещо и искаш да лишиш и другите ли?

Отдръпни се, наблюдавай мислите си и се запитай какво разкриват те във връзка с личното ти незадоволство от живота. Може ли да промениш нещо, с цел да не се чувстваш по този начин?

  1. Мислиш прекомерно доста за външния облик на триумфа

Заклещен си в картини, които идват в съзнанието ти извън. Объркваш ли се, когато се опиташ да се идентифицираш с тази картина?

Да кажем, че прекарваш часове в мислене за тази картина или се опитваш да я манифестираш посредством себе си. Запитай се какво ще получиш, в случай че в действителност успееш. Какво би било и по какъв начин ще го поддържаш и управляваш?

Да не се опитваш да бъдеш нещо, което не си ти? Защо?

  1. Намираш се в пандиза на нерешителността

Не можеш да вземеш решение. Имаш възприятието, че не разполагаш с задоволително информация, с цел да направиш верния избор.

Забелязал ли си, че когато изборът е сложен, в никакъв случай не можеш да имаш задоволително информация.

Може би се колебаеш, тъй като ти следва смяна и се страхуваш?

Всъщност знаеш какъв избор ще направиш и това няма нищо общо с потребността от повече информация. Интуитивно ще вземеш вярното решение за себе си. Доверявай се на интуицията си.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР