Загубата на Манчестър Юнайтед сякаш демонстрира по изключителен начин къде

...
Загубата на Манчестър Юнайтед сякаш демонстрира по изключителен начин къде
Коментари Харесай

Фарсът за Юнайтед е налице - има ли някаква светлина в тунела?

Загубата на Манчестър Юнайтед като че ли показва по извънреден метод къде се намират „ алените дяволи “ в този миг във футболния свят.

„ Червените дяволи “ се провалиха против огромен противник от Висшата лига за следващ път през този уикенд. В последна сметка загубата от Арсенал беше мач и игра, в който се изобличи напълно сезона на Манчестър Юнайтед – безреден и катастрофален, като в същото време даваше на почитателите на тима проблясък за вяра, че към момента са в борбата за Топ 4.

Топовният шут на Гранит Джака в 70-ата минута от отдалеченост постави завършек на всички очаквания, че тимът на Ралф Рангник ще си тръгне от „ Емирейтс “ с каквото и да било друго от загубата. Ударът на Джака пък подсигурява на „ артилеристите “ борба до дъно за класиране в групите на Шампионска лига през новия сезон.

За Юнайтед единственото позитивно е, че те отборът е с един мач по-близо до края на този сезон за тях.

Считан за огромен провинен за последните сривове в този тим беше Бруно Фернандеш. Португалецът, който съвсем самичък върна тима в Шампионска лига под управлението на Оле Гунар Солскяер през първия си сезон, пропусна дузпа при 1:2 и беше отговорен за третия гол на Арсенал, откакто даде неприятен пас към свои съотборник, а след това пристигна и ударът на Джака...

Наскоро той беше заплатен за въздействието си в тима с нов усъвършенстван контракт, който го направи един от най-добре платените играчи в клуба, само че представянето му се намали извънредно доста, гарнирано с това на целия състав.

Ако Ралф Рангник се е надявал, че язвителните му мнения за отбраната на Юнайтед на конференцията ще провокират позитивна реакция, очевидно той съществено се беше объркал. Отне по-малко от две минути да се разминат с топката обикновено Рафаел Варан и Алекс Телес, след което Нуно Тавареш поведе лондончани в резултата след серия от комични неточности.

В не толкоз далечното минало Арсенал против Манчестър Юнайтед на този стадий от сезона можеше да бъде мач, решителен купата на Англия. Но с качеството, показано на „ Емирейтс “ в събота следобяд, беше ясно, че това е борба на два сринати гранда.

Имаше четири гола, 28 удара, съмнителни решения на ВАР, пропусната дузпа, шансове и съвършеният образец по какъв начин не трябва да се защитаваш във Висшата лига. Беше занимателно, само че не беше качествено. И двата тима изглеждаха плахи в защита, само че разликата беше, че Арсенал съумя да се възползва от своите положения, до момента в който Юнайтед се „ блъскаше в стена “. С всеки пропуснат късмет пристигна и осъзнаването, че очакванията за класиране в Топ 4 са погубени.

Кристиано Роналдо, който се завърна в игра за първи път след трагичната крах на сина си по-рано през седмицата, беше изострен и без топката. Стараеха се и Джейдън Санчо и Антони Еланга, които внесоха малко ритъм във фронтовата линия, която не стори безусловно нищо на „ Анфийлд “ през седмицата в мач, изгубен с 0:4 от огромния противник Ливърпул.

Когато пристигна третият гол за Арсенал в срещата, Рангник седна на скамейката и отхвърли да дава директиви. Просто като че ли нямаше смисъл повече.

Той няма да бъде идващият, който би трябвало да се оправи с тази неразбория, а тази работа ще е връчена на Ерик загар Хаг. Четвъртото следващо проваляне като посетител в лигата е най-лошият връх на Юнайтед от 41 години и това обобщава къде се намира този клуб в този миг.

Man Utd have now lost four away games in a row.
— GOAL (@goal)
Тен Хаг няма да има разпръскване с мачове в Шампионска лига през новия сезон. И в случай че тимът продължи по метода, по който игра през последните няколко седмици, то може да няма и никакъв европейски футбол на „ Олд Трафорд “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР